Son dakika: Instagram'a erişim engeli kararı! (Instagram neden açılmıyor, yasaklandı mı?)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Son dakika: Instagram'a erişim engeli kararı! (Instagram neden açılmıyor, yasaklandı mı?)
A
a

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya devi Instagram için önemli bir karar aldı. BTK, Instagram'a erişim engeli getirdi. Bu karar sonrasında kullanıcılar, "Instagram neden açılmıyor?", "Instagram yasaklandı mı, Instagram çöktü mü?" gibi sorular sormaya başladı.

Sütiş Eskişehir
BTK'nin resmi internet sitesindeki sorgulama menüsünde, Instagram'a erişim engelinin getirildiği doğrulandı. Ancak BTK henüz erişim engelinin nedenine ve ne kadar süreceğine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

VPN ile Instagram'a Nasıl Girilir?

Instagram Neden Erişime Kapatıldı?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamaları da gündem oldu. Altun, 31 Temmuz'da Filistinli Haniye'nin ölümüyle ilgili taziye mesajı paylaşmış, ancak Instagram'ın bu paylaşımları engellediğini belirtmişti. Altun, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum" demişti.

Şu an için BTK'nın Instagram'a getirdiği erişim engelinin ne kadar süreceği ve hangi gerekçelerle yapıldığı net değil. Kullanıcılar, Instagram'a erişim sağlayamadıkları için sosyal medyada yoğun şikayetler dile getiriyor. 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi