Sivrihisar’ın Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sivrihisar’ın Kurtuluşunun 103. Yıl Dönümü coşkuyla kutlandı
A
a

Sivrihisar, kurtuluşunun 103. yılını coşkuyla kutladı. Zaimağa Konağı'ndan başlayan kortej yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, hükümet meydanında düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir’de, Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla büyük bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Kurtuluş Savaşı’nın önemli noktalarından biri olan Zaimağa Konağı’ndan başlayan kortej yürüyüşüyle başladı ve hükümet meydanındaki etkinliklerle devam etti. Mehteran, zeybek ve folklor gösterileri ile zenginleştirilen kutlamalarda, günün anlamını vurgulayan şiirler okundu.

“Yazılan Destanın Temelleri Sivrihisar'da Atılmıştır”

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, etkinlikte yaptığı konuşmada, 12 Ağustos 1921’de Yunan Ordusu tarafından işgal edilen Sivrihisar'ın, Türk Ordusu ve halkın ortak mücadelesiyle 20 Eylül 1921’de kurtarıldığını belirtti. Dökmeci, “Sivrihisar’ın kurtuluşu yalnızca geçmişimizin bir parçası değil, aynı zamanda bize ilham veren bir destandır. Bu mücadele, Kurtuluş Savaşı’nın temellerini oluşturmuştur” dedi.

“Bağımsızlık Tutkusu Fedakarlıklarla Yazılmıştır”

Başkan Dökmeci, Sivrihisar halkının Kurtuluş Savaşı sürecinde gösterdiği fedakarlıklara da değindi. “Sivrihisar halkı, tüm mal varlıklarını bir araya getirerek Türk Ordusu'na yeni bir uçak alımı için 4 bin lira bağışladı. Bu aziz milletimizin bağımsızlık tutkusu, birlik ve beraberlik içinde hayata geçirilen fedakarlıklarla dolu bir hikaye yazdı” şeklinde konuştu.

“Sivrihisar'ı Daha İleriye Taşımak İçin Birlikte Çalışmalıyız”

Konuşmasının devamında vatandaşlara seslenen Başkan Dökmeci, “Birlikte sevgiyle ve dayanışmayla Sivrihisar'ımızı daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmalıyız. Bugün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.

Kutlamalara Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Binbaşı Çağrı Karabörk, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve birçok vatandaş katıldı. Etkinlik, Sivrihisar'ın geçmişine olan saygıyı bir kez daha pekiştirdi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi