Odunpazarı Kent Konseyi: "Katliama karşı sessiz kalmayacağız"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Kent Konseyi: "Katliama karşı sessiz kalmayacağız"
A
a

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, sokak hayvanlarının ötanazi adı altında yumuşatılarak uyutulmasını öngören yasal düzenlemenin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, hayvan sever dernekleri üyeleri ve vatandaşların katılımıyla tarihi Odunpazarı Meydanı’nda yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumak ve onlara karşı duydukları sorumluluğu vurgulamak amacıyla toplandıklarını kaydetti.
Sokak hayvanlarının ötanazi adı altında yumuşatılarak uyutulmasını öngören yasal düzenlemenin kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Kumru, şöyle konuştu:
“Yasa, hayvanları korumayı değil aksine yaşamlarını sonlandırmayı hedeflemektedir. Sokak hayvanları yaşam alanlarımızın doğal sakinleridir. Onların yaşam haklarına saygı göstermek, insani ve toplumsal bir sorumluluktur. Hayvanlar, sadece birer varlık değil, aynı zamanda doğanın dengesi ve ekosistemimizin önemli birer bileşenidir.  Ayrıca bu kanlı yasanın bir hedefi de yerel yönetimler ve duyarlı vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmektir. Hayvanların uyutulması çözüm değil, bir kaçış yoludur. Gerçek çözüm, sokak hayvanlarının bakımını üstlenmek, onlara sahip çıkmak, kısırlaşma çalışmaları yürütmek ve yaşam alanlarını güvence altına almaktır. Bu nedenle, kamuoyunu bu yasaya karşı duyarlı olmaya ve sesimizi birlikte yükseltmeye davet ediyoruz.”

“KATLİAM HAZIRLIĞINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ!”

Kumru, hayvanların yaşam haklarını savunmakta kararlı olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Biz, Odunpazarı Kent Konseyi ve paydaşları olarak, Alpu’da kömürlü termik santrale nasıl direndiysek, Sevinç köyünde mera alanlarını korumak için nasıl mücadele verdiysek, Atalantekke’de nasıl dimdik durduysak, sokak hayvanlarının yaşam haklarını da bu şekilde savunmaya kararlıyız. Hayvanların korunması ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için gerekli adımları atmak, sadece bir görev değil, aynı zamanda bir insanlık görevidir. Buradan bir kez daha yetkilere sesleniyoruz: Bu yasayı hazırlayanları, destekleyen partileri, siyasileri bu toplum affetmeyecek ve tarih yazacaktır. Sizlere bir kez daha sesleniyoruz: Hazırladığınız katliam yasasına karşı mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Katliam hazırlığına sessiz kalmayacağız. Gelin bu ayıptan dönün. Sizlerin de arasında vicdan sahibi insanlar olduğunu biliyoruz.”
 
 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi