Nebi Hatipoğlu'ndan Özgür Özel'e sert çıkış!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Nebi Hatipoğlu'ndan Özgür Özel'e sert çıkış!
A
a

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir ziyaretinde belediyelerin prim borçlarının tahsilatına ilişkin açıklamalarını eleştirerek, “Belediyelerin birikmiş SGK prim borçları isteniyor. Ülkemizde bir ekonomi programı var. Ve bu tahsilat önem arz ediyor” ifadesini kullandı.

Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir’de belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını savundu.

“Sayın Özel iddia ediyor ‘CHP’li belediyeler çalışamasın diye SGK borçlarının hükümetimiz tarafından isteniyormuş’… Hayır efendim, birikmiş borçlar isteniyor. Ülkemizde bir ekonomi programı var. Ve bu tahsilat önem arz ediyor” değerlendirmesinde bulunan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“Peki CHP’li belediyelerden isteniyor da AK Parti’li belediyelerden istenmiyor mu? Tabii ki isteniyor. 5 dönemdir AK Partili belediyeler olan Samsun, Kayseri, Konya, Kocaeli bu belediyelerden de aynı tahsilat isteniyor. Neymiş efendim bu borçlar AK Parti döneminde yapılmış. Yine külliyen yalan.  Örneğin Ankara Büyükşehir Belediyesi. 2019 yılında 225 milyon TL olan borç ki -biliyorsunuz faiz borçlar hukukunda son derece düşük işler- olmuş 5 milyar 751 milyon TL. Tam 22.5 kat. Hadi Ankara AK Parti’den geçti. Eskişehir’e ne demeli? 5 dönemdir CHP’de buna bahaneniz nedir? SGK borcunda 2. sıradaki İzmir, 5 dönemdir CHP’de buna ne diyorsunuz Sayın Özel? Muğla, Aydın, Edirne’ye bahaneniz ne?  
Yine ne diyor Özgür Efendi, ‘CHP’li belediyelerin çöp kamyonlarına haciz konulacakmış da çöplerin birikmesine yol açılacakmış’. Külliyen yalan! Vatandaşa hizmet sunan hiçbir belediye aracına haciz konulamaz. Kanunla korunuyor. Sen emekçinin sigortasını yatırma, devletin sırtına bindir, devlet artık bu duruma katlanamıyorum deyince de ‘siyasi darbe’ diye ortaya çık.”
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi