Yapay zekayı kim yapacak! 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti grubu adına söz alarak yapay zekâ teknolojilerinin incelenmesi ve bu alanda bir araştırma komisyonu kurulması için önerge sundu.

8 Ekim 2024 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti grubu adına söz alarak yapay zekâ teknolojilerinin incelenmesi ve bu alanda bir araştırma komisyonu kurulması için önerge sundu.
Dönmez bir de itirafta bulundu:
- Geçtiğimiz yasama yılında bu önerge hazırlanmıştı ancak yoğunluk nedeniyle yeni yasama yılına kaldı!
Dönmez,  yapay zekânın günümüzdeki önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu alanda geri kalmaması için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Dönmez’in üzerinde durduğu bir nokta daha var.
Ülkemizin yapay zekâ teknolojilerinde ilerleme kaydetmesi için doğru adımların atılmasının önemine vurgu yapan Dönmez, bu alanda insan kaynağı ve altyapı yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.
Önemli soru budur?
Nasıl hızlandırılacak, insan kaynağı nerede?
Türkiye’de şu anda liseler sıralamasında en yüksek puanlı liseler sıralamasında ilk sırayı İstanbul Erkek Lisesi alıyor.
İstanbul erkek lisesinden 2024 yılında mezun olan 155 öğrencinin 146’sı, üniversite eğitimi için Almanya ve İsviçre’ye gitti. Sadece 9 öğrenci Türkiye’de kaldı. Bu bir rekor!
Fatih Dönmez’in istediği araştırmada umarım başarılı gençlerin neden eğitimlerini yurt dışında devam etmek istediklerinin de yanıtını öğrenebiliriz.
 

TARAFTARA DEPAR!

BAL ligine iyi bir başlangıç yaptık. Es-Es, deplasmanda Kumluca Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek lige 3 puanla başladık. Sevindik, umutlandık…
Taraftarımızın takımı yalnız bırakmaması stadyumu bir şölen alanına çevirmesi ayrı bir güzellikti…
Necati Önal 80. Dakikada golü attı ve sevinmek için yaklaşık 70 metrelik birdepar atarak taraftarına konuştu. Coşku, sevinç görülmeye değerdi. Bu inanç bu heyecan bizi zirvede tutmaya yeter…
 

DURAKLARSAN CEZAYI YERSİN!

 
Trafik polislerince 25 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında yapılan denetimlerde duraklama ve park ihlali yapan, abart egzoz kullanan çok sayıda araca işlem yapıldı. Yasak olan yerde duraklayan 404 araca ve taşıt yolu üzerine park edilen 2 bin 380 araca trafik cezası yazıldı.
Bazı ana caddelerde duraklama ve hatalı park olmayınca trafik akışında da ciddi düzelme görüldü…
Kimi zaman işlerin yoluna girmesi ve vatandaşın kurallara uyma alışkanlığı kazanması için ceza şart oluyor!
 

PARA HASTA EDER! 

Kanadalı yazar, Margaret EleanorAtwood, onlarca roman yazdı. Şiir kitapları, çocuk kitapları çıkardı. Sayısız ödülün sahibi oldu…
Kendisine şu soruyu sordular “para nedir?”
-Para berbat bir cazibedir. Hastalıktır.
Paranın çok konuşulduğu yerlerde insanlarımız hasta oluyor!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Sürü halinde ki insanların, değer yargıları yoktur. Aile ve toplumlarından bir doğruluk paketi alır ve onları asla sorgulamadan tüm hayatlarını, bir çarkın dişlisi olarak yaşarlar.  Friedrich Nietzsche

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi