Üçü de milli iradeyle seçildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi AK Partili olan Han ve İnönü Belediye Başkanları ziyaret ettiler.

24 Ağustos 2024 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi AK Partili olan Han ve İnönü Belediye Başkanları ziyaret ettiler.
İlk ziyaret gerçekleştiren İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ünlüce’ye başarılar diledikten sonra, ilçelerindeki mandacılık hakkında bilgi verdi ve olası işbirliklerini dile getirdi.
Ünlüce’ye başarılar dileyen Han Belediye Başkanı Bekir Belceli de Yazılıkaya’nın turizm potansiyelini dile getirdi.
Üç belediye Başkanımızın üçü de milli iradenin tecelli etmesi sonucunda seçildiler. Her üçünün de başarılı olmasını dileriz. Çünkü belediye başkanlarının başarılı olması demek, millete daha iyi hizmet sunulduğunu gösterir.
Maalesef milli iradeyle seçim kazanan AK Parti hükümeti, iş belediyelere geldiği zaman milli iradeye saygı duymuyor ve belediyeleri engellemeye çalışıyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Politikacılar elbette bir kere daha seçilmek isteyecektir. Ancak rakip partilerin başarısız olmasını sağlayarak seçim kazanmaya çalışırsanız, millete kötülük etmiş olursunuz.
Biz üç belediye başkanımız Ünlüce, Hamamcı ve Belceli’nin böyle uzlaşmacı bir şekilde çalışmalarına devam etmelerini istiyoruz. Onlardan beklentimiz hizmet etmeleridir, birbirleriyle kavga etmeleri değil.

Akar’a kulak verin

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, ücretli öğretmenlik uygulamasına karşı çıktıklarını belirterek, “garabet” olarak tanımladığı bu uygulamanın kaldırılmasını istedi.
“Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” derseniz, hiç düşünmeden “Eğitimdir” diyerek cevap veririm.
Ancak sevgili iktidarımız, “Şu okullar olması, Milli Eğitimi ne güzel yönetiriz” anlayışı içinde. Eğitimin en önemli sorunlarının başında da öğretmenlerimizin özlük haklarının yetersiz olması geliyor.
Siz mutsuz öğretmenlerin, mutlu yeni nesiller yetiştirmesini bekleyemezsiniz.
Öğretmenlerin sözleşmeli ve ücretli gibi ayrıma tutulması da, bir kısım öğretmenimizin açlık sınırının altında çalışmasına neden oluyor. İbrahim Akar’ın da belirttiği gibi en yüksek ücretli öğretmenin aylık geliri 17 bin lirayı ancak buluyor. Yani pratik olarak ücretli öğretmenlerimiz asgari ücretin altında çalışıyor.
Allah’tan reva mıdır bu?
Umarım hükümet öğretmenlerin bu yakarışına kulaklarını tıkamaz. Umarım İbrahim Akar gibi sendikacıların sözlerine kulak verir. Çünkü öğretmenine bu kadar az maaş vermek utanılacak bir şey.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi