Vali Güngör Azim Tuna bir açıklama yaptı, Eskişehir tabiri caizse yine karıştı. ‘Atatürk Spor Kompleksi yıkıldıktan sonra meydan yapılmayacak, Anadolu Üniversitesi’nin Kampusu olacak’ sözü şehirde yeniden ‘meydan’ tartışması yaşanmasına neden oldu.
Vali Tuna durup dururken bu açıklamayı neden yaptı hala anlamış değilim. Yeni stadyum tamamlanmadı. Dünkü Salih Koca’nın açıklamasını okuduğumda Atatürk Stadyumun yıkılma işi 2016’ya da sarkabilecek iken, Vali Tuna neden erken bir açıklama yaptı?
VALİ TUNA AÇIKLAMA YAPACAK
Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Vali Güngör Azim Tuna, Atatürk Stadyumu, Yüzme Havuzu, açık sahayı da içine alan arazinin kesinlikle ‘Kent Meydanı’ olacağının sözünü vermişlerdi.
Dün valimize telefon etti. Şehir dışında olduğundan dolayı görüşemedik. Sanıyorum bugün makamında olacak. Özel Kalem’e not bıraktım. Aramazlar ise ben tekrar telefon edeceğim. Vali Güngör Azim Tuna’dan yaptığı açıklama hakkında detaylı bilgi rica edeceğim.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜLKER
HANIMA CEVAP GELDİ
AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Anadolu ve Yeni Gün Gazetelerine yaptığı özel açıklamada, yıkılacak olan Atatürk Stadyumun alanını Büyükşehir Belediye’sinin ‘ticaret ve konut alanı’ olarak ilan ettiğini söylemişti.
Bu açıklama dünkü Anadolu ve Yeni Gün Gazetelerinde yayınlandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığından bir açıklama geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1,5 dosya yaprağına sığan basın açıklamasına bir de ‘plan’ fotokopisi eklemiş. TOKİ’nin istediği plan teklifinde Atatürk Stadyumu, Yüzme Havuzu, Açık Futbol Sahası’nın oturduğu 55 bin dönümlük alanın ‘Konut ve Ticaret Alanı’ yapılmasını istiyor.
‘ÜLKER CAN DOĞRU SÖYLEMİYOR’
AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can yaptığı açıklamada,’ 2010 yılında Atatürk Stadı arazisini yerleşime açmayı düşünen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’dir. Meclis’ten bu yönde bir karar çıkartmış ve talebi 1/25 binlik plana da yansımıştır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün itirazı üzerine bu yanlış karar mahkemeden dönmüştür’ demişti.
Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklama da ise,’Mevcut Atatürk Spor Kompleksi alanı yüksek rantlı binalar yapılmak üzere TOKİ’ye devredilmiştir. TOKİ, Atatürk Spor Kompleksi ile yakın çevresinin bulunduğu bu alana “130.000 metre kare inşaat alanına yol açacak alış veriş merkezleri, çok katlı mağazalar, iş merkezleri, bankalar, çarşı, otel, özel sağlık tesisleri, sinemalar, rezidanslar vb” yapıların inşa edileceği bir plan yaparak bunu Büyükşehir Belediyesi’nin görüşüne sunmuştur. Söz konusu yerleşim alanının konut ve ticaret alanı olması isteği Büyükşehir Belediyesi’nin değil, bizzat TOKİ’nin isteğidir. Eskişehir halkının istekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kabul ettiği ve Atatürk Spor Kompleksi ile çevresinin ‘Meydan’ olarak öngörüldüğü 1/5000 ve 1/1000’lik planların doğruluğu ve haklılığı ortadadır. Büyükşehir Belediye Başkanı’nı siyaseten yıpratmak amacıyla Ülker Can’a verdirilen demeç tam bir zavallılıktır’ dedi.
AÜ’YE DEVREDİLMESİ DOĞRU
Atatürk Spor Kompleksinin Anadolu Üniversitesi’ne devredileceğini, ancak üniversitenin buraya ne yapacağı belli olmadığından karşı çıkmıştım.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile telefonda yapmış olduğum konuşma beni tatmin etti.
Naci Hocam, yaklaşık 55 bin dönümlük alanın yüzde 10’unda kültürel etkinliklerinin yapılabileceği küçük küçük yapılar olacağını, böylelikle yıllardır ‘Üniversiteler halktan kopuk’ düşüncesini kırmak istediklerini söyledi.
Birilerinin iddia ettiği gibi,’üniversite Atatürk Spor Kompleksini yeni bir kampus alanı yapacak. Buraya yüksek katlı beton binalar yapılacak’ düşüncesi doğru değil. AÜ’ye geçerse, en azından bir sahibi olacak. Orada yine meydan olacak. Hem de yine mitinglerin, konserlerin, değişik etkinlikler yapılacak. Yani insanlar bir sergiyi gezmek için, oda müziği konseri dinlemek için artık üniversiteye gitmesine gerek kalmayacak. Üniversite ile şehir halkı sayede buluşmuş olacaklar.
Keşke Sayın Vali,’meydan olmayacak. Alan üniversiteye verilecek’ diye yaptığı açıklamada gerekçesini de söyleseydi. Belki bugün yapılan tartışmalar olmayacaktı. Tekrar başa dönülmemiş olacaktı.
AK PARTİ YİNE BİRİNCİ
MAK Danışmanlık, 20-26 Ekim tarihlerinde 30 büyükşehir, 24 il, 231 ilçe de 10.800 kişi ile yüz yüze görüşmelerle yaptığı ve "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" başlığı altında çeşitli sorular yönelterek yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.
AK PARTİ YÜZDE 50'Yİ AŞTI, HDP ERİDİ
"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıldığında Ak Parti'nin yüzde 51.1 oy ile bariz üstünlüğü dikkat çekti. "Kobani olayları" sonrası özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yakaladığı sempatiyle "Acaba %10 barajını zorlar mı?" diye düşünülen DBP-HDP'nin çok ciddi şekilde oyları düşmüş.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş liderliğinde yüzde 9'u geçen DBP-HDP ittifakının yüzde 5.3'lere gerilediği görülüyor.
"CHP VE MHP ALTERNATİF DEĞİL"
MAK Danışmanlığın yaptığı ankette CHP'nin oyu yüzde 25.6'da, MHP'nin oyu da yüzde 14.1 civarlarında kalmış. Görüş bildirenler iki partiyi de iktidar alternatifi olarak görmediklerini söylemiş.
"TAYYİP ERDOĞAN FAKTÖRÜ"
Siyasi Partilere oy verme gerekçeleri incelendiğinde Ak Parti seçmeni "R. Tayyip Erdoğan faktörü" ile öne çıktı. CHP'liler "Cumhuriyetin kazanımlarını kaybetmemek", MHP'liler ise "Milliyetçilik" gerekçesiyle partilerine oy veriyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...