Önce lokantacı sonra partili!

Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantası açıldı. Bu konuda çok çeşitli yorumlar yapıldı. Ancak tek bir soru sormak gerekir… Halk memnun mu?

27 Eylül 2024 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantası açıldı. Bu konuda çok çeşitli yorumlar yapıldı. Ancak tek bir soru sormak gerekir…
-Halk memnun mu?
Yanıtını biz verelim…
-Memnun, hem de çok memnun!
Olaya bu açıdan baktığınızda tartışma başlamadan biter!



Halk lokantalarından bağımsız bir başka konuya dikkat çekmek istiyorum. Lokantacılar odası Başkanı Bahar Bilen’in açıklamalardı önemliydi…
Ne diyor Bahar Bilen:
- Halk lokantası bölgesinde onlarca esnaf arkadaşımız zor duruma düşecektir. Prensip olarak kamunun ticaret yapmasına karşıyız!
- Kamunun imkanlarını kullanarak maliyetin altında satış yapan kurumlar ile rekabet etme şansımız yok.
- Türkiye Belediyeler Birliği Başkanına sesleniyoruz; Esnaf fırsatçılık yapıyormuş gibi vatandaşla esnafı karşı karşıya getirmeyiniz. Esnafımızı gereksiz yere yormayınız.



Bahar Bilen’i esnaf çevreleri ve siyasi çevreler yakından bilir ve tanır. Bilen, sosyal demokrattır. CHP’de bir dönem aktif olarak politikanın da içinde yer aldı.
Belirli konularda parti içinde “sözü dinlenen, ne dediğine bakılan” bir isim!
Ama söz konusu esnafın çıkarları, üyesinin çıkarları olunca partili belediye başkanının yaptığı bir projeyi eleştirmekten fikir söylemekten geri durmuyor.
“önce partim” yerine “önce üyem” diyor!
Bu sadece kendi başarısı değil, aynı zamanda CHP’nin neden başarılı olduğunu da göstermesi bakımından önemli…
Benzer uygulamayı AK Partili olan oda başkanlarından şimdiye kadar göremedik!  Oda başkanları “önce partim” yerine Bahar Bilen gibi “önce üyemin menfaati” diyebilirse, demokrasimiz yeşerir ve gelişir!
 
 

KONUŞMANIN FOTOĞRAFI!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun  79. Oturumu Salı günü ABD'nin New York kentinde yapıldı.
İlk konuşmayı ABD Başkanı Joe Biden yaptı. Biden’in konuşması daha çok bir veda konuşması niteliğindeydi. Biden İsrail ile Hamaz arasında ateşkes çağrısında bulundu…
İkinci konuşmacı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı…
Erdoğan’ın konuşması açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu. Ancak bazı FETÖ’cü haber siteleri ve sosyal medya hesapları Erdoğan’ın konuşması sırasında salonun boş olduğunu iddia ettiler.
Bu fotoğrafların büyük çoğunluğu dışardan servis edildi. Ne yazık ki ülkemizde de kendini muhalif ve AK Parti karşıtı olarak tanımlayan kesimler bu sahte fotoğrafların doğru olduğunu sandılar ve paylaşım yaptılar…
Dijital yayıncı Adem Metan, iddialar üzerine sosyal medya hesabından Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada çekilen Birleşmiş Milletler salonunun fotoğrafını paylaştı…
 

ECRİ MİSİL KOLAYLIĞI!

 Gazeteci Fatih Altaylı, yaptığı youtbe programlarını sosyal medya hesabından yayınlıyor. Dün yayınlanan programda Altaylı, ilginç bir iddiada bulunuyor:
-İktidara yakın bir hukukçular derneği, Beyoğlu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait bir binaya gece anahtarını açıp girip yerleşiyor.  Sonra da Vakıflar'a “Biz bu binayı işgal ettik, bize ecri misil çıkarın, ödeyelim” diyorlar. Vakıflar da bunu kabul ediyor. Çünkü normal kiralamak isterlerse, ihaleye çıkacak ve kira bedeli artacak.
Şunun için yazıyorum. Acaba Eskişehir’de Vakıflara ait binalar hangi yöntemle kiralanıyor. Ecri misil ile kiralanan binalar var mı?
 

TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Psikoloji ve Bilim sosyal medya hesabı şu uyarıyı yapıyor:
-Sosyal ağlarda kötüleri, aptalları ve hadsizleri engelleme konusunda acımasız olun. Kendinizi açıklamaya çalışmak gibi bir tuzağa asla düşmeyin. Hayat, kimsenin olmamışlığını, hasetliğini, kötülüğünü, aptallığını, şımarıklığını tolere etmekle uğraşacak kadar uzun değil.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi