KEŞKE YILMAZ HOCA DAHA ÖNCE SÖYLESEYDİ

KEŞKE YILMAZ HOCA DAHA ÖNCE SÖYLESEYDİ

1 Mayıs 2013 10:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Stadyum tartışması iyice alevlendi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şube Fercan Yavuz,’Atatürk stadyumu yıkılıyor. Yerine, zemin üstünde 150 bin metrekarelik konut ve ticaret alanı yaparız ince hesaplar peşinde koşuluyor. Yeni stadyumun mevcut alana yapılmalı’ dedi.
Ardından Mimarlar Odası Şube Başkanı Mehmet Gürel, popülist yaklaşımlarla, gösterişli projelerle, yapı yoğunluğunu artırarak Eskişehir’in kaderi ile kötü yönde oynanmasına asla razı olmayacaklarını söyledi. Ve TOKİ’ye yapılaşmaya açılacak bir bölgeden arsa verilmesi önerisinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’de;
‘Stadyumun yerini bize verin. Yenisini biz yapalım. Mevcut Atatürk stadyumu alanına da herkesin parmak ısıracağı meydan yapalım. Yeni stadyumu da Allahın izniyle finanse ederiz. TOKİ’nin belediyelere gönderdiği planda, alanın çok az kısmı küçük bir alan bırakılarak, yüksekliği beton kulelerden oluşacak ticaret ve konut binaları yaparak rant sağlamayı ön planda tuttuğunu görüyoruz’ dedi.
AK Parti Milletvekili Salih Koca ise, 150 bin dönümlük stadyumun alanının sadece yeni stadyum yapımı için harcanacak olan 107 milyon TL + KDV ederi kadar TOKİ’ye Atatürk Stadyumunun alanı içerisinde yer verileceğini söyledi.
“TOKİ burada arazinin tamamını yapılaşmaya açacak. Hayır, öyle değil. TOKİ Başkanı ile görüşerek şehir halkının ne istediğini anlattık. TOKİ sadece yeni stadyumun maliyeti para kadar alanı kullanacak. Yani Atatürk Stadyumun yanındaki amatör futbol maçlarının yapıldığı açık saha ile kapalı yüzme havuzuna kadar olan alan. Gerisi yani 40 bin metrekarelik alan ‘kent meydanı’ olacak. Kimse endişelenmesin. ‘
AK Parti Milletvekili Ülker Can’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘Stadyumun yerini bize versinler yeni stadyumu da biz yaparız, kent meydanını da’ sözlerini eleştirerek,’Stadyumla ilgili
15 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin tek bir girişimi yokken, bugün çıkıp böyle bir teklifte bulunması, şimdiye kadar akılları neredeydi diye düşündürüyor’ dedi.
AK Parti Milletvekilleri başka şey, İMO ile Mimarlar Odası farklı, Yılmaz Büyükerşen farklı sözler sarf ediyorlar.
Şehirde bu konuda tam bir uzlaşma sağlanmış değil. Sadece Mimarlar ile İnşaat Mühendisleri Odaları değil, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, sivil toplum kuruluşlarından birkaç tanesi görüşlerini açıkladı.
Bende Atatürk Stadyumun mevcut yerinden kaldırılması taraftarıyım. Yeni stat 5-10 yıllığına yapılmayacak. En az 30 belki de 40 yıl kullanılacak. 10 yıl sonra şehrin nüfusu 1 milyonu aşacak. Bugün 250 bin olan araç sayısı 400 bini bulacak. Bugün stadyumun önünden 6-7 dakikada tramvay geçiyorsa, 5 yıl sonra 2-3 dakika da bir tramvay geçecek.
Belki buraya yeni stat yapılsa 5 bilemedin 10 yıl sorun yaşanmayabilir. Ama en geç 10 yıl sonra bugün nasıl sorun yaşanıyorsa aynı sorun yaşanacak. İşte o zaman bugün stadyumun yerinde kalmasını savunanlar yanlış yaptıklarının o zaman anlayacaklar.
Gelelim Yılmaz Büyükerşen’in açıklamasına. Keşke Yılmaz Hocam bugünkü teklifini geçen yıl yapsaydı. Yeni stadyumun ihalesi yapılmadan. Bu teklif o zaman değerlendirilmeye alınabilinirdi. Bugün iş bitmiş. Yeni stadyumun ihalesi yapılmış. Bir hafta sonra da temeli atılacak.
Eğer o zamanlar Yılmaz Hoca’dan bugünkü teklifi gelseydi Eskişehir kamuoyu da bu teklife sahip çıkardı. Bugün artık çok geç.
 
 
 
ŞEKER-İŞ VE DAVUT KÖROĞLU
 
Şeker-İş Şubesi 19. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Davut Köroğlu ile Cengiz Ünder’in listeleri yarıştı. Yapılan seçimde Cengiz Ünder 87 oy alırken, Davut Köroğlu 50 oy aldı ve başkan seçildi.
Bildiğim kadarıyla Cengiz Ünder, bir veya iki dönem Davut Köroğlu ile aynı yönetimde görev yaptı. Sonra rakip oldular. Ancak rakip olmalarına rağmen bugüne kadar bir birlerini eleştirdiklerini duymadın. Doğrusu bu. Davut Köroğlu 14 yıl başkanlık yaptı. Dile kolay. Kendisi her zaman çalışanların yanında oldu. Diğer taraftan da özellikle fabrikanın özelleştirilmemesi ve pancar ekim alanlarının daraltılmasına karşı da gereken mücadeleyi verdi.
Davut Köroğlu son yıllarda bazı sendika başkanları gibi marjinal bir başkan değildi. Olaylara objektif bakar, kendi düşüncesine ters olmasına rağmen AK Parti’nin bazı kararlarının doğru olduğunu açıkça söylerdi.
14 yıl Şeker-İş’in başkanlığını yapmak kolay değil. Şimdi kendisi bir süre dinlendikten sonra yıllar önce profesyonel sendikacılığı tercih ederek ara verdiği Şeker-İş’teki işine geri dönecek. 4 yıl sonra tekrar aday olur mu olmaz mı? Bilemem ama. Yeni başkan Cengiz Ünder, Davut Köoğlu’na 14 yılın emeğinin karşılığı olan bir plaket vermeli diye düşünüyorum.
 
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi