Cumartesi günü İktidar temsilcileri 50 kişilik bir heyetle Eskişehir’in gelecek vizyonu ve 2023 hedeflerini belirlemek anlamında bir toplantı gerçekleştirildi.
ESO, ETO, Üniversite Rektörleri, SİAD Başkanları ve Hisarlar, Sarar, Hatipoğlu, Alpata gibi Eskişehirli önemli iş adamları vardı bu toplantıda.
Eskişehir’in şu an içeride ve dışarıda nasıl bir algı oluşturduğu, ekonomik anlamda ne noktada olduğu, önümüzdeki 10 yıllık süreçte neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.
Foruma iştirak eden katılımcılardan aldığım bilgiler ışığında öne çıkan satırbaşları ise şunlar;
—İktidar temsilcilerinin bu çalışma esnasında en ufak bir siyasi söylemi olmamış.
—Katılımcılar 7,8 kişilik heyetlere bölünmüş ve kendi içlerinde tartışıp aldıkları kararları, çıkan sonuçları ortak bir havuzda biriktirmişler.
—Sorular Ak Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanmış.
—Hangi sektörlerde yoğunlaşılmalı, Eskişehir’in vizyonel projeleri ne olmalı, Rekabet, Pazarlama, Eğitim, İstihdam içerikli sorular değerlendirilmiş.
—Toplantı sonunda Eskişehir’in ağırlık vermesi gereken yatırım alanları oylanmış ve sonuçlar Genel Merkeze iletilecekmiş.
—Gerçekleştirilen bu çalışma 6 aylık periyotlar ile devam edecekmiş.
—12.30’da başlayan toplantı 17.30’a kadar sürmüş. Bir tek Mansız’ın cenaze töreni nedeniyle 45 dakikalık bir ara verilmiş.
—Foruma katılanların büyük kısmı yapılan çalışmadan oldukça memnun olmuş ve bunun Eskişehir’e büyük katkı sağlayacağı konusunda kanaat belirtmiş.
—Sanayi Odası’nda yarışacak Savaş Özaydemir ve Nebi Hatipoğlu
Büyükşehir adaylığı için ismi geçen Burhan Sakallı ve Harun Karacan
3’ncü Üniversite yerine var olanlar desteklensin demeçlerini hoş karşılamadığı söylenen Hasan Gönen ve Davut Aydın da MEB Nabi Avcı ile bu forumda bir araya geldi
Ortaya nasıl bir sinerji çıkar, Eskişehir bu yol haritasında ilerleme konusunda ne kadar istikrarlı olur bilemem. Ancak bugüne kadar böyle bir ekonomik forumun yapılmadığını fark edince neyi eksik yaptığımız konusunda büyük bir realite kendiliğinden ortaya çıkıveriyor.
Tamam, bu bir Eskişehir projesi değil. Siyasi İktidar’ın tüm Türkiye’de hayata geçirdiği bir proje, Peki bu kötü bir şey mi?
Her ne sebeple olursa olsun Eskişehir’in sanayi ve ticaret hayatına yön veren isimlerin bir araya toplanıp kendi içinde münazara etmesi, fikir birliğine varması ve şehrin geleceğine yönelik bir oylama yapmasına optimist bir gözle bakmak lazım.
Şayet bunun boş bir toplantı olduğunu söyleyecekler var sa ki, eminim olacaktır. O boş toplantıları bile yapmaktan aciz bir Eskişehir’in bir adım ilerlemeyeceğini de söylemekte fayda var.