Geçtiğimiz haftanın olayı

<w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="9

4 Şubat 2012 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir

 

Yaşamın İçinden : Ömer Duru

 

  Ben yazmayayım.

Eskişehirli gazeteciler  yazsın diye bekledim.

Gazetelerin  hemen  hepsi, etkinliği  haber olarak  kullandığı halde, köşe  yazarlarımızdan ses çıkmadı.

Hiç birisi ne Uğur Mumcu’dan söz etti. Ne , Uğur Mumcu  için  bir araya gelen demokrasi  güçlerinden. Ne de Çağdaş  Gazeteciler Derneği’nden.

Hatta bunlardan biri   koluma girip:

“Etkinlik harika oldu, kutlarım ”dediği  halde,

Köşesinde tek satır yazmadı.

Her neyse.

18 yıl önce Çağdaş Gazeteciler Derneği  için  yola çıktığımızda, şimdi   yan çizenlerin tümü  yanımızdaydı.

Kurucularımız arasındaydı.

Dedim ya..

Canları  sağ  olsun.

Hepsini çok seviyor ve çok iyi anlıyorum..

---//--

28 Nisan günü  ÇGD’nin  18 kuruluş ve  Uğur Mumcu’yu  anma etkinliğimize  katılım  yığınsal oldu. Sivil toplum  örgütlerinin destek verdiği  etkinliğimizde  geleneksel  ödüllerimiz sahiplerini buldu.  Ataol Behramoğlu kitaplarını imzaladı.  Kamer Genç  güler  yüzü ile  ilgi gördü.  Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu   hukuk adına önemli mesajlar verdi.

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın da katıldığı gecemizde, Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ve  Tepebaşı  Belediye Başkanı Ahmet Ataç  ve ADD  Başkanı  Azmi Kerman   hep yanımızda oldular. Çalışmalarımıza  omuz  verdiler.

--//--

Geçtiğimiz günlerde arkadaşım Önder Baloğlu  sormuştu:

“Böyle  bir etkinliği  kiminle  yapıyorsun?”

“Yönetim  kurulu  üyelerimle”deyip saymıştım:

“Nazan Koşarer, Şenay  Yıldırım,  Can Hacıoğlu, Sedat Aydoğan  ve  Can Hacıoğlu ile “Arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum..

Bilmem anlatabildim mi?

--//--

Etkinliğe  gelenler arasında ÇYD, EĞİT-DER başta  olmak üzere  sivil toplum örgütlerinin  yöneticilerinin  yanı sıra, İstikbal  Gazetesi sahibi  Oğuz  Türkmen ile Es TV ve  Anadolu  Gazetesi  sahibi  Özgür F. Demirdaş’ı  gördüm. Kendilerine arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Önceki  gün  bir sohbette bu konu sorulduğu için  bu yazıya  gerek duydum..

Sohbete basın dışı katılanlar sordular çünkü: Hatta isim isim saydılar.

O sohbette de  söyledim..

Hepsinin görüşüne  saygımız sonsuz..

Kimseye   darılmak haddimiz olamaz…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------..

4 Şubat 2012-02-02

Günlerin  getirdiği

-- Esgaz ve Engin Ataman—

Esgaz’ın  Genel Müdürü  Engin Ataman’ı  yıllar önce  tanımıştım. Esgaz’ın  yönetim binası  Emniyet’in  karşısındayken, kendisi ile birkaç kez  haber konusunda  görüşmüştük.  Ataman  o dönemlerde   Genel Müdür yardımcısıydı. Genel Müdür ise  İsmail Karahan’dı. Genel Müdür Karahan yanında  hep  Engin Ataman’ı  bulundururdu. Çünkü Ataman doğalgaz  konusunda  olduğu gibi, doğalgazın  kente  yaygınlaşması  içinde  büyük  çaba  harcıyordu.  Ataman  doğalgaz  giren yerler ve  sırasıyla girecek  bölgeleri karış  karış biliyordu çünkü.  Şimdi doğalgaz Eskişehir’de  ilk yakıt olmuşsa, bunda Engin Ataman’ın emeği  çoktur.

2010 yılında  Karahan  görevinden  ayrılıp  yanılmıyorsam  Ankara’ya atandığında  Engin Ataman ilkin vekaleten, kısa süre sonrada asaleten Esgaz  Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ataman  işini sevilen  bir teknik kişi. Şimdiye kadar  (geçtiğimiz ay gaz basıncından kaynaklanan  kesinti hariç)hiçbir aksaklık olmadığı gibi, Esgaz’dan memnun  olanların  sayısı da giderek  artmaya  başladı.

Kış  soğuk geçiyor bu sene. Soğuk demek, ısınmayı gerektirir.  Eskişehir’de yaşanan  sıkıntıyı  gören Esgaz  Genel Müdürü  Engin Ataman “Şubat ayı  gaz tüketimini taksitlendirmeye karar vermiş” İyi etmiş. Ocak ayı doğalgaz giderini  bile  zor ödeyecek duruma  düşen insanlar Şubat  ayının  tüketimini  taksitlendirecekmiş.  Engin Ataman ve  arkadaşlarının aldığı  bu karar aslında yaz aylarının ödemesine sarksa   daha iyi olurdu. Ama alınan  önlem, gene de vatandaşı içinde  bulunduğumuz ortamda  rahatlayacaktır. Genç genel Müdür  Engin Ataman’ı  kutluyorum..

 

--Gaye Usluer ve Ülker Can—

 

 Prof. Dr. Gaye Usluer, tabir yerindeyse, koltuğunun altına  üç işi birden  taşıyor. Tıp Fakültesi’nde ki  görevi. Politikada yüklendiği  sorumluluk ve ev-sosyal işler. Geçtiğimiz  günlerde  sordum. Hepsinin  kendisine özel durumu varmış. Onun için de hepsini de  yettiğince götürüyormuş. Gaye hoca diyor ki “ Yüklendiğim  görevleri seviyorum.  Onun için de  kendime göre başarılı oluyorum. İnsan  işini sevmeli, sevilmeyen işte başarılı olunmaz.”

Prof.Dr. Gaye  Usluer’in sözlerine hayır demek  mümkün değil.  Kolay gelsin diyorum kendisine.

Şimdilik  politikaya  ağırlık  verdiği halde, zaman zaman  önünün  kesildiğini  izlediğim bir başka  isim ise AKP milletvekili, Eczacı Ülker Can.  Kendisine özgü  yapısı için de, Ankara’da  dinlendiği halde, Eskişehir’de koşturan Ülker Can ile  uzun süredir  konuşamadım. Diyormuş ki “ Ziyaretime  iş arayanlar. Bir  yerden  bir yere tayin olmak isteyenler geliyor. Mümkün olduğunca  istekleri karşılamaya  çalışıyorum” Ülker Can  iyi niyetli bir politikacı. Yaptığı ve yapacağı çalışmaların özellikle bundan sonra politikaya atılacak hanımlara  yol gösterici  olacağının  hesabını yaparak atıyor adımlarını  ve, iyi de yapıyor.

 

Vatandaş soruyor

-Otopark  sorunu—

 

  Çarşıda, pazarda ve de caddelerde park yasağı işaretleri var. Bu işaretler “Ne suretle olursa olsun, bu yerlere araç park etmek yasaktır” anlamına  geliyor. Trafik  polisleri park yasağı levhasının altına  park eden araçlara hem para cezası  kesmesi, hem de aracı olduğu yerden çekmesi  gerekir.

Eskişehir’de   özellikle  Hamamyoluna  giriş  bölgelerinde  park yasağı  levhaları  var.  Daha başka alanlarda da  bu işaretlerden var. Dün arayan  vatandaş  dedi ki “Park yasağı levhası  olduğu halde, işaretin altında araç duran  yerler var. Üstelik bu yerlerin yanından trafik polisleri de  gelip geçiyor.  Ama  kimse   bir şey yapmıyor. Dikkat edin  bu uygulamaya kentin pek çok bölgesinde  görürsünüz..”

Okurumuzun  dikkatini çeken  bir başka  konu da “Ana cadde üzerinde bulunan  iş yerlerinin önüne  araç   parkını  önleyici eşyalar konması” Bu bölgelerin  araç parkına ve yayaların gelip  geçmesi ne  kullanılması  gerektiğine mahsus olduğunu söyleyen  okurumuz “Ben  söylediğimde adamlar karşı geliyorlar. Ama   zabıta  ve trafik   neden  bu işlere  karşı çıkmaz”

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi