FUAR ALANI VE ETO

FUAR ALANI VE ETO

21 Haziran 2014 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Yıllardır ‘bu şehre fuar alanı lazım. Küçük illerde hatta ilçelerde bile fuar alanı varken nüfusu 800 bine dayanmış Eskişehir’in fuar alanı olmaması ayıp’ diye yazdık.
Hatta ben yaklaşık bir ay önce yine yazmıştım. O günlerde Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı sevgili Sefa Şen’in de gazetelerde çıkan açıklaması, konuyu tekrar gündeme getirmemi hatırlattı.

Önceki gün Ticaret Odası’nın 6 aylık başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki basın mensuplarıyla bir araya gelerek Eskişehir’in sanayi, ticaret ve ekonomisini değerlendirdi. Bu toplantıya bende davetliydim. Ancak daha önceden üç eski dost ile akşam birlikte yemek yemek için sözleşmiştik. Tesadüf ETO Başkanı Metin Güler’in basın mensuplarıyla yapacağı sohbet toplantısı günüyle çakıştı. Eski dostlarla öncesinden sözleştiğimiz için Metin Güler’in toplantısına gidemedim.
Metin Güler’in neler konuştuğunu dün Anadolu ve Yeni Gün Gazetelerinde okudum.

BU PROJEYE PARAMIZ YETMEZ
Güler,’Fuar alanı konusunda proje hazırlığı içerisindeyiz. İçinde kongre merkezi 1000 kişilik salon, ayrıca çok amaçlı salonlar. Yine arsa içerisinde ETO hizmet binası ve 10 bin metrekare fuar alanı planlıyoruz. Böyle bir projeye ETO’nun parası yetmez’ demiş.
ETO Başkanı Güler, içerisinde fuar alanında olacağı bir projeden bahsetmiş. Evet, güzel bir proje. Daha öncede düşünülmüş proje. Bu projeye ETO’nun gücü yetmez doğru.
Eeee o zaman kırmızı kar yağıncaya kadar beklenecek mi?

YAP İŞLET DEVRET
MODELİNİ DENEYİN

Ben ETO Başkanı Güler’e 2 öneri sunuyorum.
1. Bugün gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da, ‘yap-işlet-devret’ modeli fuar alanları yapan büyük kuruluşlar var. Öncelik ETO binası değil fuar alanı. Bu firmalara fuar alanını ‘yap-işlet-devret’ modeli ile yaptırabilirsiniz.
2. Fuar Alanı olarak yapılacak yeri, fuar alanı yapacak firmaya devredin. Yetmezse mevcut bulunduğunuz binadaki iki düğün salonunu da devredin. Üzerine biraz para eklerseniz herhalde fuar alanını yapacak büyük firma sizin istediğiniz yeni ETO Binası, bin kişilik salon ve kongre merkezini de yapabilir. Siz duyuru yapın. Bakın kaç firma dönecek duyurunuz üzerine.
Eskişehir’in öncelikli olarak fuar alanına ihtiyacı var.  Kapalıpazar yerlerinde fuar yapılması Eskişehir’e yakışmıyor. Bu konuda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür etmek gerekir.
İyi ki fuar alanı olarakta kullandığımız bir Kapalı pazar yeri yaptırmış. O da olmasaydı belki Eskişehir’de dört yıldan beri üst üste açılan Tarım Fuarı’da gerçekleşmeyecekti.



GÜRLEYİK YİNE YALNIZ KALDI
Yarın, yani 22 Haziran Pazar günü Mihalıççık İlçesinin Gürleyik Köyünün mesire yerinde ‘Gürleyik Su Festivali’ yapılacak.
Hafızam beni yanıltmıyorsa bu yıl Festival’in 6’ncısı yapılacak. Bilemiyorum nedendir Eskişehir’den ve hatta çevre illerden çok sayıda sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar gelirken Eskişehir’in üst düzey bürokratları, belediye başkanları gereken ilgiyi göstermiyorlar.
Ben iki kez katıldım Gürleyik Su Festivaline. İlk katıldığım yıl Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’da vardı. Burhan Sakallı, Su Festivalinin yapıldığı alanın üzerinde tarihi un değirmeni var. Bu değirmen yıkılmak üzereymiş. Burhan Sakallı’nın el atmasıyla bugün ayakta ve hizmet vermeye devam ediyor.
Yine Su Festivalinin yapıldığı Gürleyik Nehrinin üzerine elektrik üreten baraj yapılacaktı. Ancak bu baraj o yörenin tarihi özelliğini bozacaktı. Gürleyikliler Derneği Başkanı Halit Gürsoy ile Gürleyik Köylülerinin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları baskılar sonuç getirdi. Alan sit alanı ilan edildiği için yapılmasından vazgeçildi.
Keşke yarın altıncısı yapılacak olan su festivaline Vailimiz Güngör Azim Tuna’da katılsaydı. Bu yöreyi ve yapılan etkinlikleri çıplak gözle görseydi, buraya farklı gözle bakacaktı. En azından her ne kadar Özel İdare Kapansa’da Yatırımları İzleme Komisyonu vasıtasıyla belki farklı bir şeyler yapılması için gereken talimatı verirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç gerek geçmiş yıllarda gerekse bu yıl yapılacak olan ‘Gürleyik Su Festivali’ için gereken desteği vermişler. Ama bu yetmez. İnsanlar Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ı da bu festivalde yanlarında görmek istiyorlardı.
Hem Halit Gürsoy hem de Gürleyikliler bu festivalde de üvey evlat gibi kaldılar. Bakalım önümüzdeki yıl Sayın Vali, Yılmaz Hoca, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç başkanlar Gürleyiklilerin yanlarında olacaklar mı?




NOT: Her ne kadar yağmur tatil için fırsat vermese de ben yine de izne çıkmakta ısrarlıyım. 23 Haziran 2014 tarihinden itibaren yıllık iznimden 10 günü kullanmak üzere sizlerden ara rica ediyorum. Yeniden buluşuncaya kadar kendinize çok iyi bakın. S.S.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi