Cengiz’den devlete dilenci parası 

Atalan ve Alpagut’ta AK Müteahhitlerimizden Cengiz Holding tarafından kurulması planlanan siyanürlü altın madeni hakkındaki tepkiler çoğalıyor.

20 Ağustos 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Atalan ve Alpagut’ta AK Müteahhitlerimizden Cengiz Holding tarafından kurulması planlanan siyanürlü altın madeni hakkındaki tepkiler çoğalıyor.

Olayın çevresel bir boyutu elbette var. Siyanürün ne kadar zehirli olduğu, olası çevresel felaketlerin büyüklüğü ortada. Ayrıca Atalan ve Alpagut’ta dağların dinamitlerle patlatılacağı ve ormanların talan edileceği de ayrı bir gerçek. Dolayısıyla çevrecilerin konu hakkındaki tepkilerini küçümsemeyin. 

Öte yandan çevreciler ne zaman “Siyanürlü madene karşıyız” deseler, AK Parti cenahındaki politikacılar “Bunlar devletimizin gelişmesini istemiyor” diyerek çıngar çıkartıyor.

Şimdi gelin, söz konusu altın madeninin devletimize ne kadar para kazandıracağını birlikte değerlendirelim. Böylece yüce devletimiz mi para kazanacak, yoksa efendimiz hazretlerinin yakınları mı para kazanacak; birlikte değerlendirelim.

AK Müteahhit olan Cengiz Holding’in söz konusu madeni işletmeye açmak içir 4 buçuk milyar lira civarında yatırım yapması planlanıyor. Yine aynı madende 22 milyar liralık altın çıkartılacağı öngörülüyor. 

Bu 22 milyarlık altını 20 sene içerisinde çıkaracağımızı varsayalım. AK Müteahhit Cengiz Holding’in 4 buçuk milyarlık yatırım sermayesi koyacağını da unutmayalım. 20 sene içinde en iyi ihtimalle 4 buçuk milyar liralık işletme masrafı çıksa, toplam maliyetin 9 milyar lira olduğu ortaya çıkar.

Yani geriye “Paranın Dibine Koyan” efendimizin Ehli Beyt’inden olan Mehmet Cengiz’e 13 milyar lira kalır.

Peki bu paradan devletimizin alacağı pay ne kadar?

Sıkı durun; tam yüzde 3…

Peki masraflar düştükten sonra 13 milyarlık kazancın devletin kasasına bırakacağı para ne kadar?

Hepsi hepsi yılda 19 milyon 500 bin lira.

Bu parayla Eskişehir’de 3 oda bir salon olmak koşuluyla, en fazla iki tane daire alabilirsiniz.

Yani efendimizin muhterem arkadaşlarından Mehmet Cengiz, bu kadar komik bir parayı, dilenciye bile vermez.

Özetlemek gerekirse “Devletimiz – Milletimiz” diyen AK Partilileri hiç ciddiye almıyorum. Onlar muhtemelen Cengiz Holding’in kazanacağı paranın heyecanı içindeler. 

Ağızlarının suları akıyor.

Allah namusla elde edilen kazançlarını artırsın.

Ve Allah günahlarını affetsin…
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi