Herkes şeker fab. özellesmesin diyor ama zaten çalışanların yarısından fazlası taşeron firmanın. fabrika çalışanları 4 ay Kampanya döneminden sonra aylarca çalışmıyor ve yattıkları yerden maaş alıyorlar. Üstelik fabrika çok eski heryeri dökülüyor. Yeni bir yere taşınması lazım. Sosyalist bir ülke değiliz serbest piyasa ekonomisinde devlet özel sektör gibi üretim yapmaz ve yapmamali
Kerem bey, konya şeker fabrikası özelleşti nemi oldu.. Söyleyeyim yılın sadece üç ayında kampanya döneminde çalışıp 8-9 ay yan gelip yatmadı. Bakın marketlere torku markasıyla üretilen ve gıdanın hemen her türünü üreten geniş ürün yelpazesiyle ülkemize çok değerli hizmeler ifa ediyor . Köhnemiş üretim anlayışı çağımızın gerçekleriyle uyuşmuyor . Sizde bunun farkındasınız ama serde iktidara çakmak olduğu için mütemadiyen bu konuyu işliyorsunuz .
1- Dünyada pancar şekeri üretiminde 5 inci sıradayız. 2- dünyada şeker ton fiyatı 400-500$. Ülkemizde 800-850 $. Ithal tohumu ithal ilacı kullanırsak böyle maliyette yüksek olur. Ne zaman ki $ basarsak bu ülkede o kadar çok destek verilir çiftçiye. $ basan Amerika bile 25 trilyon $ civarı borç içinde. 3- Mısır şurubu (NBŞ) kotası şu an % 2.5 düzeyinde. Önceden %10 du. 4- ithal ediliyor dediğiniz mısır şurubu sadece ihraç edilen ürünler için kullanılıyor, ihtiyaç durumunda ithal ediliyor nadiren. O da pancar üreticisi ile alakalı etkileyen bir konu değil. Bence ayçiçeği üretimi hepsinden daha önemli. Çünkü ayçiçek yağı tüketimimizin yarısı belkide şu an daha fazlası ithal ediliyor yıllardır. 40 50 yıldır belki daha fazla zamandır.