Hızlı tren yer altı geçişi çalışmaları kapsamında İstasyon köprüsü yıkıldı, mevcut tramvay ulaşımının aksamaması için bölgede geçici bir servis yolu yapıldı. Bir süre bu hat ağır aksak da olsa kullanıldı. Geçtiğimiz günlerdeyse TCDD’nin köprü alanında kendine ait üst yapı çalışması ve ardından Tramvay’ın normal hattına bağlanması için SSK – Otogar yönü seferlerin 40 gün boyunca seferleri durdurduğu açıklandı.
Bu sürecin sömestr tatiline denk düşmesi iyi oldu, zira okulların tatil olduğu bir dönemde ücretsiz otobüs servisleri ile sıkıntı bir nebze olsun giderildi ve çok yoğun hissedilmedi. Ancak süre uzun ve yakında okullar yeniden açılacak ve işte o zaman ciddi bir ulaşım sorununu tekrar konuşuyor olacağız. Peki, bu süreyi ve sıkıntıyı azaltmak mümkün değil mi?
“Söylemler farklı”
Konu hakkında İktidar ve Muhalefet vekillerinin farklı pencerelerden baktığını görebiliyoruz. CHP’li Kazım Kurt “yapılan çalışmanın belirtilen sürede bitmesinin pek mümkün gözükmediğini belirtirken, bu sürecin uzamasındaki etkenin TCDD olduğunu söylüyor”
Ak Parti’li Salih Koca ise “ Bir inşaat mühendisi olarak konuya hâkimim, TCDD’nin yapacağı beton atma çalışması ve ayrıntıları için 20 gün yeterli. Sonrasında Tramvay hattının kopuk olan kısmını birleştirmek 3,4 günlük bir mesele, bu iş 25 günde bitebilecekken 40 gün ve sonrasına uzarsa bundan sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi” diyor.
“İşi uzatan puan kaybeder”
Ortaya çıkan tabloyu özetleyecek olursak. Çalışmaların TCDD kısmı 20 günlük bir süreçte biter ve Koca’nın dediği gibi Tramvay hat birleşiminde 3,4 günlük iş 20 güne uzarsa bu Büyükşehir adına sıkıntı olur.
Şayet TCDD çalışmalarını 20 değil de 30, 35 günde bitirir ve Büyükşehir’de 3,4 günde Tramvay hattını birleştirirse o zaman İktidar adına sıkıntılı bir durum ortaya çıkar.
Ha hem TCDD hem Büyükşehir işi belirtilen zamanlarda yapamaz ve süreç uzarsa, işte o zaman bundan kazançlı çıkan da MHP olur değil mi?
İşin latifesi bir yana önemli olan partilerin değil, hizmetin hızlı işlemesi ve dolayısıyla vatandaşın kazançlı çıkması.
Çünkü Siyaset insan içindir. İnsana hizmet etmek için. Haksız mıyım?
“ Eskişehirspor da yönetici olmakta zor ”
Fenerbahçe maçına kadar birkaç mağlubiyetle suni krizler yaratanlar, kriz avcısı veya skor taraftarı olanlar bir anda yelkenleri suya düşürdü. Dün’e kadar söylemediklerini bırakanlar bir anda Eskişehirspor’a methiyeler dizmeye başladı. Hani sapla ile samanı ayırt etmesini bilmeyen bir camia olsa bu keskin dönüşlerden kafayı yer herkes. Bu yüzden Eskişehirspor’da yönetici olmak, hele ki Başkan olmak çok zor. Allahtan Başkan Hoşcan tüm bu sevinçleri ve üzüntüleri yaşamasını bilen ve sıkıntılarda bile taraftarın arasında maç izleyebilecek kadar olgun yürekli bir kaptan yoksa yönetim çok sallanırdı. Çünkü Eskişehirspor öyle bir marka ki, bırakın başkanlığı yöneticilik koltuğunda olanların bile bazen pusulasını şaşırtıp, kendini kral köşkünde zannetmesine de neden oluyor. Taraftara, gazeteciye ahkâm kesen, suçlayan, sert davrananlar bile olabiliyor. Camia’nın geçirdiği sıkıntılı günlerde liderin ne denli önemli olduğunu hatırlatıyor. O yüzden yiğidi öldürüp hakkını verelim ve Hoşcan’ın alçak gönüllü tavrının bu tavırdan uzak olanlara da sıçramasını tavsiye edelim.