Kuvvetli sağanak yağış Eskişehir'i vurdu: Meteoroloji yine uyardı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kuvvetli sağanak yağış Eskişehir'i vurdu: Meteoroloji yine uyardı!
A
a

Eskişehir'de etkili olan kuvvetli sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkileyerek şehri felç etti. Birçok ev ve iş yeri su baskınına uğrarken, araç trafiği de durma noktasına geldi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun su birikintileri içerisinde yayalar yürümekte zorluk çekerken, trafikteki araçlar arıza yaptı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahmin ettiği üzere Eskişehir’de gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da düştü. Kuvvetli sağanak yağış akşam saatlerine doğru aniden bastırdı. Özellikle kent merkezinde etkisini gösteren yağışlar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiledi. Birçok cadde ve sokakta yoğun su birikintileri oluşurken, yayalar kaldırımlarda dahi yürümekte zorluk çekti. Meydana gelen yağışlar ayrıca bazı araçların da arıza yapmasına yol açarken, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteorolojik verilere göre, Eskişehir’deki yağışların 2 Eylül Pazartesi günü de etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

ESKİŞEHİR'DE HAVA DURUMU

Eskişehir'de dün başlayan yağışların bugün devam etmesi ve hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, sabah saatlerinde Bursa'dan başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde yayılacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara dikkat edilmeli

Bahar ve yaz aylarında meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar esnasında kuvvetli rüzgâr, kısa süreli kuvvetli yağış, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklar meydana gelebildiğinden meteoroloji yetkilileri, ilgililerin ve vatandaşların yağış anında dikkatli tedbirli olması belirtti.

Öte yandan Eskişehir'de en yüksek hava sıcaklığının Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde 31 derece olacağı değerlendiriliyor.
 
Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi