Kuaförler pazar günü çalışacak mı? Kuaförler pazar günü açık mı, kapalı mı olacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kuaförler pazar günü çalışacak mı? Kuaförler pazar günü açık mı, kapalı mı olacak?
A
a

Kuaförlerin pazar günü açık mı, yoksa kapalı mı olacağı, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında sektör çalışanları tarafından merak ediliyor. 

Sütiş Eskişehir
Ticaret Bakanlığı'nın son kararına göre, kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri açık olacak. Bununla birlikte, erkek berber ve kuaförleri pazar günleri kapalı olmaya devam edecek. Bu karar, özellikle hafta sonları kuaföre giden vatandaşlar için önemli bir gelişme. Pazar günü açık olan kadın kuaförleri, düğün, nişan, özel davet gibi etkinliklere hazırlanan müşteriler için yoğun bir talep alacaklar. Ayrıca, hafta sonu izinlerini değerlendirmek isteyen diğer müşteriler de pazar günü kuaförlere başvurabilecek.

Öte yandan, erkek berberlerin pazar günü kapalı olması, bu sektördeki çalışanların haftada bir gün izin yapabilmesine olanak sağlayacak. Bu durum, çalışanların iş-yaşam dengesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın sektör paydaşlarının talepleri doğrultusunda aldığı bu karar, hem müşterilerin hem de çalışanların beklentilerini karşılamaya yönelik bir düzenleme olarak öne çıkıyor. Böylece, kuaför ve berber sektörünün hafta sonu hizmet anlayışı daha dengeli bir hale gelmiş oldu.

Temmuz ayı itibariyle, valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen kuaför ve güzellik salonlarına idari yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Ticaret Bakanlığı'nın son kararına göre, kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri açık olacak. Bununla birlikte, erkek berber ve kuaförleri pazar günleri kapalı olmaya devam edecek.Bu karar, özellikle hafta sonları kuaföre giden vatandaşlar için önemli bir gelişme. Pazar günü açık olan kadın kuaförleri, düğün, nişan, özel davet gibi etkinliklere hazırlanan müşteriler için yoğun bir talep alacaklar. Ayrıca, hafta sonu izinlerini değerlendirmek isteyen diğer müşteriler de pazar günü kuaförlere başvurabilecek.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi