Kazım Kurt, Eskişehir'de sayılarını 18'e çıkardı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt, Eskişehir'de sayılarını 18'e çıkardı!
A
a

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi’nin 18’inci kreşi olan EMKO Gündüz Bakımevi ve Kreşi açılışında konuşan Başkan Kazım Kurt, kreşin örnek olması gerektiğini belirterek, “Çok büyük paralar kazanan, çok büyük sayıda işçi çalıştırdığı halde kreşi olmayanlara seslenmek istiyorum. Kreş en doğal insanlık haklarından birisidir. Ama ne yazık ki OSB’deki sanayicilerin büyük çoğunluğu bu konuda kaçak güreşiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un vizyon projeleri arasında yer alan kreşler açılmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimizocak ayında temeli atılan EMKO Gündüz Bakımevi ve Kreşi törenle hizmete açıldı. Odunpazarı Belediye, Haier Europe ve EMKO iş birliği ile Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi’ne (EMKO) yapılan EMKO Gündüz Bakımevi ve Kreşi 120 öğrenciye eğitim verecek.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

75. Yıl Mahallesi Muhtarı Ahmet Koyuncu kreşin açılmasında emeğe geçenlere teşekkür ederek, “Başkanımız Kazım Kurt’un mahallemize yaptığı ikinci yatırım. En fazla hizmet alan muhtar oluyorum ben de. Kendisine ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek kreşin mahallelerine hayırlı olmasını diledi. EMKO Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Yıldız, “Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve el birliği ile hayata geçirdiğimiz kreşimizin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde büyük bir özveriyle çalışan, maddi ve manevi katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’ta, HaierGroup’a çok teşekkür ederim”ifadelerini kullandı.

120 ÇOCUĞA EĞİTİM VERECEK

Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı, topluma katkı sağlayan anlamlı bir projede yer almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Çocukları hepimizin en değerli varlıklarıdır. Onların güvenle büyüyebilecekleri, merakla öğrenebilecekleri ve oyunla keşfedebilecekleri bir alan sunmak bizim için de büyük bir önem taşıyor. Bugün açılışını yaptığımız bu modern kreş tam da bu nedenle inşa edildi. Yaklaşık 120 çocuğumuza sıcak, güvenli ve yaratıcı bir ortamda eğitim imkanı sunacak. Burada atacakları her adım onların hayatlarının temel taşlarını oluşturacak. Eğitim sadece akademik bilgi olmadığını, aynı zamanda çocuklarımızın hayatını, çevrelerini ve topluma bakış açılarını şekillendirdiğini biliyoruz. Bu kreşin çocuklarımızın sosyal, duygusal ve bilgisel gelişimlerine en iyi şekilde katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Elbette bu projeyi hayata geçirmek bir ekip çalışmasıydı.” diyerek Başkan Kurt’a, EMKO yönetimine ve emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti.

ÇAĞDAŞ ÇOCUKLAR YETİŞECEK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Çuhadar bu bölgede böyle bir kreşin açılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Odunpazarı Belediye Başkanımızın 100 kreş hedefi vardı. Bugün 18’inci açıldı. Daha önümüzde uzun yollar var ama bu bölgede 15 bin tane çalışan gerçek emekçi arkadaşlarımız var. Onların içerisinde de bin 500 tane kadın var. Çağdaş, geleceğe dönük çocukların temelini atacağı kreşler büyük anlam taşırlar. Bizim belediyecilik anlayışımızda önce kadın ve çocuklar var” diyerek kreşin hayırlı olmasını diledi.

KADIN CİNAYETLERİ ÜLKEYİ KORKUTUYOR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kreşin ortak aklın, ortak çalışmanın ve iş birliğini sonucu olarak ortaya çıktığını vurgulayarak, “Amacımız Türkiye’de çocukların ve kadınların özgürce yaşayabildiği, mutlu olduğu bir ortam yaratmak. Belediye olarak buna küçücük bir katkı sunabilirsek kendimizi görevini yapmış sayarız. Ama son haftalarda özellikle ısrarla sürdürülen bu kadın cinayetleri ve cinayetler karşısında cezasızlık Türkiye’yi korkutmaktadır. Savunmasız kadınlar, savunmasız çocuklar ortaya çıkıyor. Bu nedenle kreşler ve eğitim çok önemli. Ama ne yazık ki Türkiye’de sanki özel olarak ‘kadınlar dövülmeli, kadınlar öldürülmeli, çocuklar ortada bırakılmalı’ gibi bir anlayış var. Bu hiçbir insanlık kuralıyla bağdaşmaz. Bu, inançla da bağdaşmaz. Hiçbir kutsal kitapta ‘kadınlar öldürülsün’ diye bir şey yazmıyor. Çocuklar sefalet içerisinde olsun diye yazmıyor. Tersine onlara onlara iyi davranılması söyleniyor. Ama yüzde 99’u muhafazakar, dindar olan bir ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor. Buna itiraz etmek lazım. Buna her ortamda, her bulduğumuz fırsatta da itirazımızı dillendirmek lazım. Kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkan tüm kurumları, kuruluşları saygı ve sevgiyle anıyoruz” dedi.

SANAYİCİLER KAÇAK GÜREŞİYOR

Ancak bu durumun tam tersinin de yaşandığını belirten Başkan Kurt, “Çok büyük paralar kazanan, çok büyük sayıda işçi, emekçi çalıştırdığı halde kreşi olmayanlara seslenmek istiyorum. Kreş en doğal insanlık haklarından birisidir. Herkesin çocuğu temel eğitim, ana okulu eğitimini, okul öncesi eğitimini almak hakkına sahiptir. Büyük iş verenler, ne olur şöyle bir kreş yapsanız da bünyenizde çalışan 100 tane kadının çocuğu eğitim görse? Ne kaybedersiniz? Ama ne yazık ki Eskişehir’de OSB’deki sanayicilerin büyük çoğunluğu bu konuda kaçak güreşiyor. Lafa geldiği zaman çok farklı ifadelerle sosyal görevleri yerine getirdiğini iddia edenler eyleme geldiği zaman kenarda duruyor. Bunun doğru olmadığını vurgulamak istiyorum. Bana kızabilirler ama bulduğumuz her fırsatta bunu anlatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

KREŞ AÇMAYANLARA CEZA VERİLMİYOR

İlgili kanunu hatırlatan Başkan Kurt, “150 kadın çalıştıran iş yerleri kreş açmak zorundandır. Nokta. Kanun böyle diyor. Bu kreşi yapmayanlara İş-Kur ne yapıyor? Devlet ne yapıyor? Bunu sorgulamak da bizim hakkımızdır, görevidir. Siyasetçileri yapacağı iş bunu sorgulamaktır. Kreş açmayan iş yerlerine kaç kere ceza uyguladılar? Zaten uygulanacak ceza 1 asgari ücret ama kaç kere uyguladılar? Bunu soruyorum. Bu soruya da cevap bekliyorum. Kamunun ve diğer kurumların duyarlı olması gerekir. Sayın Valimizin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, İş-Kur’un, Milli Eğitim’in bu konuda yapacağı hiçbir şey yok mu? Olmalı. Eğer bunu kanuna koyduysanız olmalı” açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından belediyeye ait kreşlerde eğitim gören çocuklar, muhteşem bir gösteriye imza attı. Gösterinin ardından EMKO Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi