Eskişehir Teknik Üniversitesi yemekhanelerinde yeni dönem başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Teknik Üniversitesi yemekhanelerinde yeni dönem başlıyor
A
a

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2025 yılı itibarıyla önemli bir değişiklik yaparak, yemek üretim süreçlerini modernize etti.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2025 yılına yeni bir adım atarak yemek üretim süreçlerini modernize etti ve 2 Ocak 2025 itibarıyla İki Eylül Kampüsü Ana Yemekhanesi'nde "Yerinde Üretim" sistemine geçti. Bu yenilik, hem öğrenciler hem de personele sunulan yemeklerin kalitesini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda üniversitenin sürdürülebilirlik ve ekonomik açıdan daha verimli bir yemek hizmeti sunma amacını da taşıyor.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, bu önemli değişiklikle ilgili yaptığı açıklamada, “Yemeklerin kendi mutfaklarımızda üretilmesi, öğrenci ve personelimize daha sağlıklı ve taze yemekler sunma imkânı sağlayacaktır. Ayrıca bu süreç ekonomik açıdan da avantajlı olacak, dışa bağımlılığı azaltarak yerel tedarikçilerle işbirliği yapacağız” dedi. Özcan, ayrıca bu uygulamanın üniversitenin sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu olduğunu ve bölgesel ekonomiye katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

İki Eylül Kampüsü Ana Yemekhanesi, 307 masa ve 1.101 sandalye kapasitesine sahip olup, toplamda 5 salondan oluşuyor. Günde ortalama 3.000 kişiye yemek servisi yapılırken, Porsuk ve Ulaştırma MYO’ları ile Fen Fakültesi’ndeki öğrencilere de yemek dağıtımı yapılıyor. Ana yemekhane mutfaklarında hazırlanan yemekler, hafta içi her sabah taşıma araçları ile diğer kampüslere ulaştırılıyor.

Yerinde üretim modeliyle her gün 4 çeşit yemek sunulurken, vejetaryen menüler de öğrenci ve personele sunuluyor. Menüler, besin piramidine uygun şekilde ve günlük alınması gereken kalori miktarları dikkate alınarak planlanıyor. Ayrıca, öğrenci ve personelin taleplerine göre menü çeşitliliği sürekli gözden geçiriliyor.

Yemekhanede, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 7 farklı depo kullanılıyor. Depolar, soğuk hava, donuk hava ve kuru erzak olarak düzenlenmiş olup, gıda maddelerinin güvenli bir şekilde saklanması ve taze ürünlerin sürekli kullanılmasını garanti ediyor. Hijyen denetimleri sıkı bir şekilde yapılırken, personel de düzenli eğitimler alıyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, yerinde üretim sistemine geçerek hem öğrenci ve personel memnuniyetini artırmayı hem de taze, kaliteli ve besleyici yemekler sunmayı hedefliyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi