İyi Parti Eskişehir haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İyi Parti Eskişehir haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi
A
a

İYİ Parti Eskişehir'de Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, haftalık basın toplantısında gündemdeki önemli sorunlara dikkat çekti ve yetkilileri bu konularda harekete geçmeye çağırdı.

Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, haftalık basın toplantısında, “Yoksulluğa mahkum emekli, açlık sınır altındaki asgari ücretli, harçlıksız öğrenci, fiyat güncellemesi ve KDV artışı mağduru tokizede, emekli maaşları . eriyip biten astsubaylar, kademe bekleyen emeklilik mağdurları ve haraç alınan öğrenci velileri, liyakat hakkı yandaşa verilen kamu çalışanı, ürettiğinin karşılığını alamayan köylü ve onlarca toplum kesimi paydaşı hiç bu dönem olduğu kadar kendini sahipsiz ve kimsesiz hissetmemişti” dedi.
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında ilk olarak, sulama kanalına düşen çocuğu kurtardıktan sonra hayatını kaybeden İrfan Bağrıaçık ile ilgili konuştu.

23 YILDIR İKTİDAR OLANLARA BU SORULARI SORMAK HAKKIMIZ

Yer, defalarca dile getirilmesine rağmen neden konuyla ilgilenmediğinin altını çizerek, “Ey muhataplar bu kanalda daha önce de onlarca insanımızı kaybettik mahalle halkı defalarca eylem yaptı, niye seslerini duyup sahip çıkmadınız? Niye bu konuya bir cümle ile değinmediniz? Ülke sınırlarını açıp mahallelere köylere doldurduğunuz sizin davetli misafirlerinizden biri geçen haftalarda Odunpazarı Belediyesi’nin araçlarına saldırdı niye dikkate almadınız? İlk ve orta okulların kayıt dönemi ve buradan belgelediğimiz okulların yasal kayıt hakkı sahibi velilerden haraç alınan bir noktaya dönüşmesine, istenen rakamların yirmi binlere otuz binlere çıktı bir gerçeklikte niye bu velilere sahip çıkmıyorsunuz? Akcami Mahallesinde ibadet devam eden cami temelinden minaresine dökülüyor ve yıkıldı yıkılacak diye duyurduk niye ilgilenmiyorsunuz?” dedi.

Konuşmasını sonlandırırken, Mihalgazi’de Altın-Gümüş Maden Ocağı Projesi’ne karşı tepkilerini belirten Yer,  “Bademlik ormanında orman müdürlüğü eliyle yüzlerce ağaç kesildi niye bu konuya değinmiyorsunuz? Eskişehir’de tüm kamu kurumlarında olduğu gibi 3 üniversite bilim yuvası olmaktan çıkıp abuk subuk atamaların liyakatsiz ve çok ilginç görevlendirmelerin odağı olmuşken çalışanların yandaş görevlendirmelerden yaka silktiği bir durum size ilginç gelmiyor mu niye hiç değinmiyorsunuz? Eskiden pek çok kurumun merkezi olan Eskişehir’de neredeyse kurum kalmamışken en son Basın İlan Kurumu’nun kapatılıp Bursa’ya bağlanmasına niye sesiniz çıkmıyor? Hızlı tren garı yanında otoparkın geliri hala Ankara Demirspor’a gidiyor buna niye susuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi