Hatipoğlu'ndan Eskişehir’de kan donduran saldırıya tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hatipoğlu'ndan Eskişehir’de kan donduran saldırıya tepki
A
a

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, dün akşam yaşanan bıçaklı saldırıyı değerlendirerek, sosyal medya ve şiddet içerikli oyunların bu tür olaylara zemin hazırladığını belirtti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de yaşanan kanlı olayın ardından AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Hatipoğlu, olayın nedenini sosyal medyaya bağlayarak önemli uyarılarda bulundu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Nebi Hatipoğlu, “18 yaşındaki genç, ülkemizde de yaygın olarak tanınan bir oyundan etkileniyor;  Eskişehir sokaklarında elinde bıçak, balta dehşet saçıyor. Biri ağır olmak üzere 5 hemşehrimiz yaralanıyor.
İşte sevgili kardeşlerim, kontrolsüz sosyal medya, şiddet içerikli oyunlar, hiçbir kuralın olmadığı internet olumsuz sonuçlarını bize her fırsat bulduğunda gösteriyor. Toplumumuzda hem yozlaşma hem de şiddeti körükleyen yeni nesil iletişim ve eğlence aygıtlarının olumsuz etkilerinden gençlerimizi, çocuklarımızı korumanın yollarını mutlaka bulmalıyız. Doğru kullanıldığında bilgiye erişimi kolaylaştıran, zihinsel becerileri arttıran, iletişimi kolaylaştıran bu aygıtlar, kontrolsüz şekilde toplumun içine bırakıldığında ise hem kısa hem de uzun vadede korkunç sonuçlar doğurmaya gebe ne yazık ki. Kendimi de dahil ederek söylüyorum ki, inanılmaz hızlarla ilerleyen modern iletişim aygıtlarına etik kurallar koymakta, pedagojik etkilerini anlamakta ve de önlemler almakta tüm insanlık olarak geç kaldık. Ancak bir yerden mutlaka başlamamız lazım. Son olarak dün ki saldırı da yaralanan hemşehrilerime, ailelerine ve tüm Eskişehir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi