Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 Green Card başvuru adresi nedir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 Green Card başvuru adresi nedir?
A
a

Green Card başvuruları her yıl çok sayıda kişi tarafından heyecanla beklenmektedir. ABD'de yaşama ve çalışma hayali kuran binlerce insan, Green Card kazanma şansı elde etmek için her yıl başvuru süreci takip ediyor. Peki bu sene Green Card başvuruları ne zaman başlıyor, başvuru nasıl yapılır?

Sütiş Eskişehir
Green Card, ABD'de yaşama ve çalışma hakkı sunan çok değerli bir imkân. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2024 yılı başvuruları da dvlottery.state.gov adresinden gerçekleştirilecek. Başvurular genellikle ekim ayında başlayıp kasım ayı ortalarında sona eriyor. Green Card çekilişi için başvuru ücretsiz olup, resmi bir kuruma gerek duyulmadan doğrudan DV Lottery'nin web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Adayların, başvuru formunu hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları önemli. 

Green Card 2024 Başvuruları Ne Zaman?

Green Card başvuruları genellikle ekim ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Geçtiğimiz sene başvurular 4 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da başvuru tarihleri büyük olasılıkla benzer şekilde olacak. Başvurular, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi DV Lottery internet sitesi olan dvlottery.state.gov adresi üzerinden yapılacak.

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır, Resmi Green Card Başvuru Sitesi Nedir?

Green Card başvurusu ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Herhangi bir resmi kuruma başvurmadan, doğrudan DV Lottery resmi web sitesi  (http://dvprogram.state.gov)  üzerinden başvuru yapılabilir. Ancak başvuru formunun hatasız ve eksiksiz doldurulması çok önemlidir. Başvuru formunda istenen bilgilerin doğru girilmesi, başvurunun geçerli sayılması için kritik bir şarttır.

Green Card kazanan kişiler, ABD'de süresiz oturma izni ve çalışma hakkı elde ederler. Bu nedenle her yıl binlerce kişi, Green Card sahibi olma hayaliyle başvuru sürecini takip ediyor. 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi