Eskişehirliler her gün o sesi duyuyor ama yeni gelenler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler her gün o sesi duyuyor ama yeni gelenler...
A
a

Eskişehir'de uçak sesleri, şehir hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 1. Ana Jet Üs Komutanlığı'na yakın konumu nedeniyle sık sık uçak sesleriyle yankılanan kent merkezinde, vatandaşlar bu duruma farklı tepkiler veriyor.

Sütiş Eskişehir

1. Ana Jet Üs Komutanlığı'na komşu olan kent merkezi, neredeyse her an uçakların uğultusuyla yankılanıyor. Peki, Eskişehirliler bu duruma nasıl bakıyor?

ARTIK ŞEHİR YAŞAMININ BİR PARÇASI

Bu durum, özellikle gündüz saatlerinde birçok noktada duyulan uçak seslerine yol açarken, Eskişehirli vatandaşlar bu sesi şehir yaşamının bir parçası olarak benimsiyor. Eskişehir'e yeni gelen öğrenciler ise uçaklardan gelen yüksek sesi duyunca hemen irkilip kafalarını gözyüze kaldırıyorlar. Vatandaşlar da "Yeni gelenleri böyle tanıyoruz," diyerek durumu gülümsemeyle karşılıyor.

"ÖNEMLİ BİR KONUŞMA ANINDA SESİ DUYUNCA BAZEN SİNİRLENİYORUZ"

Ancak bazı vatandaşlar, bu seslerin günlük yaşamı etkilediğinden şikayetçi. "Ne kadar alışsak da, önemli bir konuşma anında sesi duymak sinir bozucu olabiliyor," diyenler, gündelik diyaloglarında sıkça "Dur, uçak geçiyor!" ifadesini kullandıklarını belirtiyor. Bir başka vatandaş ise, "Artık kafamızı kaldırıp gökyüzüne bakmıyoruz, bizim için normalleşti," diyerek alışkanlıklarını paylaşıyor.

"İLK BAŞTA GARİPTİ, AMA ALIŞTIK"

Uçak seslerinin zamanla şehrin sesi haline geleceğini düşünen bazıları, bu duruma alışmanın zaman aldığını ifade ediyor. "İlk başta garipsedik ama zamanla uyum sağladık" diyen öğrenciler, durumu eğlenceli ve ilginç buluyor. Yeni gelenler için bilgilendirme niteliğinde görüşlerini paylaşan vatandaşlar ise, şehre hoş geldiklerini söyleyerek iyi dileklerini iletiyor.

Kaynak : EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi