Eskişehirliler evde ısınırken dikkat! İşte gizli tehlike...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler evde ısınırken dikkat! İşte gizli tehlike...
A
a

Eskişehir’de kış aylarında ısınma yöntemleri arasında elektrikli ısıtıcılar da tercih ediliyor. Ancak uzmanlar, bu yöntemin özellikle eski tesisatlarda ciddi riskler taşıdığı konusunda uyarıyor. Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, yaptığı açıklamada vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Sütiş Eskişehir
Elektrikli ısıtmanın temiz ancak maliyetli olduğunu belirten Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, tüketicilere uyarılarda bulundu. Akdoğan, "Eski tesisatlarda maalesef elektrikli ısıtıcılar ciddi derece de  hem mal hem can kaybına neden oluyor" dedi. 

Doğalgazın Eskişehir’de yaygın olarak kullanılmasından dolayı elektrikli ısıtıcıların talep görmediğini ifade eden Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, elektrikli ısınmanın temiz bir yöntem olduğunu fakat doğalgazdan daha maliyetli olduğunu ifade ederek, vatandaşları özellikle tesisat güvenliği konusunda uyardı. 

DAHA MALİYETLİ

“Elektrikli ısınma aslında  çok temiz  bir ısınma şekli ama  doğalgazdan daha maliyetli” ifadelerini kullanan Akdoğan, elektrikli ısıtıcıyı kullanacak vatandaşlara maliyet anlamında önerilerde bulundu.Akdoğan, "Ayağımızın altına kendimizi ısıtalım diye düşündüğünüzde sadece bir cepheyi ısıtabiliyorsunuz. Bir odayı, bir evi ısıtmak noktasında elektrikli ısıtıcılar daha maliyetli bir hale bürünüyor. Bununla ilgili de çok farklı elektrik ısıtıcılar var. Yani bu reziztans dediğimiz sistemle yapılan ısıtma maliyeti daha yüksek. Bunun önüne geçebilmek için firmalar enfaruj dediğimiz  o yansımayla birtakım üretim gerçekleştirdiler. Elektrikle ısınma noktasında talebi olan vatandaşlarımız rezistanslı elektrik sobaları değil ampul diye nitelendirdiğimiz  endirekt ısıtma ve yansıtmayla daha maliyeti düşük ısınma şekli ile sorunlarını çözebilirler" dedi. 

VATANDAŞ DİKKATLİ OLMALI

Elektrikli ısıtıcıların tehlikelerine de dikkat çeken Akdoğan, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Akdoğan, "Bir de özellikle elektrikli ısıtmaların şöyle mahsurları da var.  Sizin bina tesisatınızın o ısıtmaya da uygun olması gerekir. Son 20 yıldır yapılan konutlarda bununla ilgili çok sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum. Özellikle Eskişehir'de teknolojiye uygun bir şekilde tesisat yapılıyor. Ama eski tesisatlarda maalesef o elektrikli ısıtıcılar  ciddi derece de  hem mal hem can kaybına neden oluyor. O noktada da vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi