Eskişehir Veteriner Hekimler Odası yeni dönem projelerini açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Veteriner Hekimler Odası yeni dönem projelerini açıkladı
A
a

Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası (EBVHO) Başkanı Erdinç Yuva, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hayata geçirilen çalışma başta olmak üzere, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerini anlattı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında kırsal ilçelerdeki çoban ve bekçi köpekleri için sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılmasının Türkiye’ye örnek olacağını belirten EBVHO Başkanı Erdinç Yuva, “Sokak hayvanlarında biz köküne gidip sorunu orada çözmek istedik. İstatistiksel olarak bir rakam ortaya koymamız gerekiyor. Zaten diğer kurumlar ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Biz de veteriner hekimler olarak klinisyen meslektaşlarımızla beraber, Sivrihisar’da faaliyete başlayacağız. Sonra diğer 11 ilçemizde de faaliyetlerimize devam edeceğiz. Amacımız mikroçiplerle kayıt altına almak. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde de Büyükşehir Belediyemizle beraber çok daha farklı projelerin de hazırlığını yapmış durumdayız. Bu projelerle de vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız” dedi.

EĞİTİMLERLE ÖNE ÇIKACAĞIZ

EBVHO - olarak yeni dönemde yetiştirici eğitimlerine ağırlık vereceklerini belirten Yuva, “Geçen hafta bir genel kurul seçimi yaptık. Bu seçimde başka aday olmamasına rağmen 172 meslektaşım oy kullanmaya geldi. Harika bir gündü bizim için hepsinin ayağına sağlık. Bize güven verdiler. Odamız yeni dönemde çok farklı geliyor. Net bir şekilde bunu söyleyebiliriz. Eğitim ve akademi kısmımızda bu sefer yetiştiricilerimize çok ağırlık vereceğiz. Meslektaşlarımızın 2 yıl boyunca çok fazla eğitimlerini yapmıştık. Bu sefer de yetiştirici eğitimini öne çıkardığımızı göreceksiniz. Eğitim bizim aslında her zaman önümüzde oldu. Yeni dönemimizde eğitim çok daha ön planda olacak” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA DAHA DA ARTACAK

Oda olarak çalıştaylar ve farklı etkinliklerle üyeler arasındaki dayanışmayı artırmayı hedeflediklerinin altını çizen Yuva,“‘Gelecek için doğru antibiyotik kullanımı’ başlığında 16 Kasım’da Eskişehir’imizde bir çalıştay hazırlığı içerisindeyiz. Antibiyotiğin önemi, antibiyotik kullanımı ile alakalı bir program olacak. Biz sağlık çalışanıyız. Bu nedenle de hem hayvancılık sektöründe hem de beşeri sağlıkla alakalı bir çalıştay olacak. Bu bizi mutlu ediyor. 3. Geleneksel Futbol Turnuvamızı başlatacağız. 7 takımımızın isimlerini mesleğimizin kıymetli büyüklerimizin isimlerini verdik. Ömer Seyfettin, Cengiz Aytmatov, Muhsin Yazıcıoğlu, Merve Arslan, Ziya Gökalp, Süreyya Tahsin Aygün ve Mehmet Akif Ersoy gibi çok kıymetli, rahmete kavuşmuş meslek büyüklerimizi anmak adına bu isimleri takımlara verdik. Burada en önemli konu üye içi dayanışmalar. Biz dayanışmayı daha da farklılaştıracağız. Çanakkale gezisi düzenleyeceğiz. Yılsonunda da güzel bir eğlence planımız var. Oda dediğimiz kavram içerisinde birlikteliği sağlamak için tüm üyelerimizi bir araya getirmemiz gerekiyor. Onları farklı mekanlarda, farklı ortamlarda karşılaştırmamız gerekiyor. Biz 2 yılda odamızdaki birçok sorunumuzu bu şekilde otomatik olarak çözdük” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi