Eskişehir OSB'ye yeni cami: İnşaat sürüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir OSB'ye yeni cami: İnşaat sürüyor
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), sanayiciler ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla camii inşaatına hızla devam ediyor. 2 bin 200 metrekarelik bir alana inşa edilen camii, modern mimarisiyle dikkat çekerken, bin kişilik kapasitesiyle bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir OSB’nin sürekli olarak büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, çalışanların sosyal ihtiyaçlarının da bu büyüme ile paralel olarak arttığını ifade etti. Bu kapsamda daha önce Yaşam Parkı’nın hayata geçirildiğini ileten Başkan Küpeli,bölgedeki cami ihtiyacını karşılamak üzere ise çalışmaların tüm hızla sürdürüldüğünü aktardı.

Bin kişi ibadet edebilecek

“Eskişehir OSB olarak, sanayi yatırımlarıyla birlikte çalışanlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri de hayata geçiriyoruz” diyen Başkan Küpeli, “34 milyon metrekare büyüklüğe sahip bölgemizde, firma sayımız 909’a ulaştı. Bunlardan 250 tanesinin halen inşaatları sürüyor. 2017 yılında yönetim olarak göreve geldiğimiz OSB’deki çalışan sayısı 40 bin kişi civarındaydı. Şu anda bu sayı 49 bini geçti. 9 binden fazla insana sanayimizde iş imkânı sağladık. Şimdi yatırımları süren ve önümüzdeki dönemde OSB’de devreye girecek yeni tesislerle birlikte en az 8 bin kişiye daha yeni iş imkânı sağlamış olacağız. OSB’miz sürekli büyüyor ve gelişiyor. Böyle olunca çalışanlarımızın sosyal ihtiyaçları doğuyor. Bu kapsamda Yaşam Parkımızı hayata geçiriyoruz. Bölgemizde işletmelerde çalışan veya bölgemize ziyaret için gelenlerin ihtiyacına cevap verecek olan cami ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarımızı da tüm hızımızla sürdürüyoruz. Bölgemizde ve KOBİ OSB’deki mevcut camilerimize ek olarak, 20. Cadde üzerindeki merkezi noktadaki yeni cami inşaatımız hızla devam etmekte. 2 bin 200 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni camimiz, aynı anda bin kişinin ibadet etmesine imkân tanıyacak bir şekilde planlandı.Tamamlandığında bulunduğu lokasyondaki çalışanlarımızın ibadet ihtiyaçlarını rahatça karşılayabileceği modern bir mekân olacak. Yönetim olarak, sanayicimizin ve çalışanlarımızın rahat bir ortamda üretim yapabilmeleri için, ortak ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tüm sosyal donatıları ve hizmet birimlerini hızla hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
 
 
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi