Eskişehir'in ünlü alışveriş çarşısını kriz vurdu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in ünlü alışveriş çarşısını kriz vurdu!
A
a

Eskişehir'de ekonomik kriz Yunus Emre Halk Çarşısı'nı da vurdu. Vatandaşlar pahalılıktan alışveriş yapamaz hale geldi. Esnaf ise "Vatandaşın önceliği karın tokluğu" diyor.

Sütiş Eskişehir
Hayat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşlar, hesaplı olmasıyla bilinen Yunus Emre Halk Çarşısı’ndan bile alışveriş yapamaz hale geldi. İnsanların önceliğinin artık sadece karnını doyurmak olduğunu söyleyen çarşı esnafı, vaziyeti “İnsanlar geçim derdindeler. Para olmayınca iğnenin deliğinden geçerek yaşamaya çalışıyorlar” diyerek özetledi.

Enflasyon ve ekonomik krizle birlikte alım gücü düşen vatandaş, artık yalnızca karnını doyurmaya çalışıyor. Giyim alışverişinin vatandaşın önceliği olmaktan çıktığını söyleyen Yunus Emre Halk Çarşısı Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevzi Beysel, “Bu yıl ekonomide değişik bir çalkantı var. Zamlar geçen seneye göre daha az. Her sene yüzde 70’lerden bahsediyorduk. Şu an yüzde 20’lerde ancak ürün satılmıyor. İnsanlar kendilerini geri çekti. Maaşlar düşük. Emekliler maalesef herkesin diline. İnsanlar cebinde para olsa harcayacak ama önce eve ekmek götürmek istiyorlar. Geçim derdindeler. Para olmayınca iğnenin deliğinden geçerek yaşamaya çalışıyorlar. Bu da bütün piyasayı etkiliyor” dedi.  Esnafın geçen yıllara göre işlerinde büyük bir düşüş olduğunu vurgulayan Beysel, “Şu anda zaten gezdiğiniz aman, çoğu dükkânda herkes kendisi çalışıyor. Biz yaz sezonlarında eleman çalıştırırdık, şu anda kimse yok. Maliyetler arttı. Düşük fiyata ürün satmaya çalışınca kendiniz çalışıyorsunuz mecburen. Normalde her bayram 1 hafta 10 gün personel alırdık. Bu sene olmadı” ifadelerini kullandı.

GİYİNMEK SOSYAL AKTİVİTE OLDU

Esnaf Ümit Altın da geçen yıla kıyasla fiyatlarda artış olmamasına rağmen işlerin durağan olduğunu belirtti. Ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediğini söyleyen Altın, “İnsanların önceliği kıyafetten ziyade gıda. İnsanlar gıdadan kendilerine bütçe ayıramıyorlar. Kıyafet artık sosyalliğe dönüştü insanlar için. Bu yüzden işlerimiz düşük seviyede. İnsanlar gıdaya zor ulaşıyor. Önceliğimiz karnımızın doyması. Karnımız doyduktan sonra kendimize bütçe ayırabilirsek kıyafetimize, gezmemize, diğer sosyal aktivitemize bütçe ayırabiliyoruz. Ancak insanlar gıdaya ulaşmakta hakikaten zorlanıyor” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi