Eskişehir’in balıkçıları İstanbul’da 3’üncülük kupasını kazandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’in balıkçıları İstanbul’da 3’üncülük kupasını kazandı!
A
a

stanbul’da gerçekleştirilen ‘3. International Ömerli Carp Cup’ sazan balığı yakalama yarışmasında, Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (Esbalder) Alfa26 takımı dikkat çekici bir başarıya imza atarak 3'üncülük kupasını kazandı

Sütiş Eskişehir

İstanbul’da düzenlenen ‘3. International Ömerli Carp Cup’ sazan balığı yakalama yarışmasında, Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (Esbalder) Alfa26 takımı büyük bir başarı elde ederek 3'üncülük kupasını kazandı.

1-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul’un Çerkezköy İlçesi’ndeki Ömerli Barajı’nda gerçekleşen etkinlik, Amatör Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) ve Ömerli Barajı Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (Öbsader) tarafından organize edildi. Yarışmaya Eskişehir’den Esbalder Alfa26 takımıyla birlikte Emre Bozdağ, Emre Açık, Abdullah Cankal ve Yücel Yalçıner katıldı. Etkinlikte, farklı 8 ilden toplam 34 takım mücadele etti ve Eskişehir’i temsil eden 4 takım ve 16 yarışmacı, turnuvada önemli bir yer tuttu.

Esbalder Alfa26 takımı, 5 balık ve 18 bin 960 gram ağırlığında sazan balığı yakalayarak 3'üncülük elde etti. Yarışma boyunca tüm balıklar özenle tutulup zarar görmeden doğaya geri bırakıldı. Toplamda 76 sazan balığı yakalanarak 190 kilogram ağırlığında balık tutularak doğal yaşamın korunmasına dikkat çekildi.

Yarışmada en büyük balığı 5 bin 690 gram ile İnegöl’den Warriors Carp Team yakalayarak birinci oldu. En çok balık yakalama başarısını ise 14 balıkla İstanbul’dan Action Carp Team elde etti. Bolu’dan Nature In Carp Team 7 balıkla ikinci, Esbalder Alfa26 Carp Team ise 5 balıkla üçüncü sırada yer aldı.

Esbalder yetkilileri, 3'üncülük kupasını kazanan Esbalder Alfa26 takımına ve Eskişehir’i başarıyla temsil eden tüm yarışmacılara teşekkürlerini sundu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi