Eskişehir Emniyeti gücüne güç kattı: Tam 88 tane...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Emniyeti gücüne güç kattı: Tam 88 tane...
A
a

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na tahsis edilen 88 yeni araç, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenle ekiplere teslim edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen araç alım süreci kapsamında, Eskişehir’e gönderilen yeni araçlar, şehrin güvenliği ve asayiş hizmetlerinde önemli bir güç kaynağı olacak

Sütiş Eskişehir

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na tahsis edilen 88 yeni araç, düzenlenen törenle sahada kullanılmak üzere ekiplere teslim edildi. Tören, Vilayet Meydanı’nda gerçekleşti ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla başlayan araç alım süreci

İstanbul’da 20 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 7 bin 204 araç, emniyet ve jandarma teşkilatlarına teslim edilmişti. Bu araçlardan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü için 83, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı için ise 5 olmak üzere toplam 88 araç tahsis edildi.

Törende Vali Aksoy’dan açıklamalar

Vilayet Meydanı'nda saat 09.45'te gerçekleşen araç teslim törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, İl Jandarma Komutanı, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törende, ilk olarak Vali Aksoy açıklamalarda bulundu. Vali Aksoy, eskiyen araçların yenilenmesi ve yeni araçlarla daha güçlü hizmet verebilme adına İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan araç alımını önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Vali Aksoy konuşmasında, "Emniyet ve asayiş hizmetleri, 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde sunulmaktadır. Zaman zaman araçlarımızın motorları hiç kapatılmadan hizmet vermeye devam edebiliyor. Bu yüzden eskiyen araçlarımızın yerine yeni araçların alınması büyük bir ihtiyaçtı" dedi. Ayrıca, yeni araçların Eskişehir için hayırlı olmasını temenni ederek, bu alımların Eskişehir’in huzur ve güvenliğini artırmaya yönelik olduğunu belirtti.

Yeni araçlar trafik hizmetlerinde kullanılacak

Vali Aksoy, gelen araçların büyük bir kısmının trafik hizmetlerinde kullanılacağını da ifade etti. 50’si trafik hizmetlerinde, 33’ü asayiş hizmetlerinde ve 4’ü de yunus ekiplerinde kullanılacak. Jandarma teşkilatına tahsis edilen 5 araç ise trafik hizmetlerinde görev alacak.

Vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısı

Son olarak, Vali Aksoy, tüm Eskişehirli sürücülere ve yayalara trafik kurallarına titizlikle uymaları konusunda çağrıda bulundu. "Kurallara ne kadar çok uyarsak, trafik kazalarını azaltmamızda o kadar büyük katkı sağlarız. Hem kendi güvenliğimiz hem de etrafımızdaki insanların güvenliği için bu çok önemli" dedi.

Törenin sonunda, İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından dua edilirken, temsili anahtar teslimi gerçekleştirildi ve toplu fotoğraf çekildi. Bu yeni araçlarla birlikte, Eskişehir’in emniyet ve jandarma teşkilatlarının daha güçlü ve etkili hizmet vereceği ifade edildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi