Eskişehir'den Milli Eğitim'e baskı: Aileler zor durumda!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den Milli Eğitim'e baskı: Aileler zor durumda!
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eğitim Sen Şube Başkanı Özkan Demirkol ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim döneminde karşılaşılan sorunları masaya yatırdı

Sütiş Eskişehir

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eğitim Sen Şube Başkanı Özkan Demirkol ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim döneminde karşılaşılan sorunları dinledi. Süllü, hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında eğitimi gözden çıkarmasının sorunları artırdığını vurguladı.

"Okullarda temizlik ve güvenlik sorunları giderek büyüyor"

Süllü, “Bu yıl da eğitim, tasarruf tedbirlerinin ilk hedefi oldu ve bu durum sorunların katlanarak artmasına yol açtı” dedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Özkan Demirkol, okullara bütçenin kesildiğini, bu nedenle personel eksikliği yaşandığını belirterek, “Okullarda temizlik ve güvenlik sorunları giderek büyüyor. Öğretmenler, velilerle karşı karşıya kalıyor” ifadelerini kullandı.

"Eğitimdeki tasarruflar vatandaşın sırtına büyük yük"

Süllü, hijyenin pandemi sonrası daha da önem kazandığını ve temizlenemeyen okulların öğrencilerin sağlığı için tehdit oluşturduğunu dile getirdi. “Eğitimdeki tasarruflar, ekonomik krizin yükünü vatandaşın sırtına yüklüyor” dedi.

Kantinlerdeki fiyatlar da sıkıntılı

Demirkol, öğrencilerin sabah 8'den akşam 5.30'a kadar okulda olduğunu, ancak yeterli beslenme imkânlarının olmadığını belirtti. “Kantinlerdeki fiyatlar, velilerin bütçesini zorluyor” dedi.

Ayrıca, müfredat değişikliklerinin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini ve “milli ve manevi değerlerin” ön plana çıkarıldığını vurgulayan Süllü, laik ve bilimsel eğitimin geri planda kaldığını kaydetti.

Son olarak, MESEM'lerin çocuk işçiliğine yol açtığını ve bu durumun ciddi sorunlar yarattığını ifade eden Süllü, eğitimin her kademesinde yaşanan sıkıntıların acilen çözülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi