Eskişehir'den ihracatta yeni rekor: "2,83 milyar dolar"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'den ihracatta yeni rekor: "2,83 milyar dolar"
A
a

Eskişehir, 2024 yılının ilk 8 ayında ihracatta önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Şehrin ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,49 artarak 2,83 milyar dolara ulaştı.

Sütiş Eskişehir

Ticaret Bakanlığı’nın Ağustos 2024 ihracat verilerini açıklamasının ardından, Eskişehir’in ihracat rakamları dikkat çekti. 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde Eskişehir’in ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,49 oranında bir artış göstererek 2,83 milyar dolara yükseldi. Türkiye genelinde ise ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,4 artışla 22,06 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin yılın ilk sekiz ayında toplam ihracatı ise yüzde 3,9 artışla 170,8 milyar dolara, ithalatı ise yüzde 8,7 düşüşle 225,6 milyar dolara geriledi.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sanayicilerimizin kesintisiz üretim çabaları sayesinde, ülkemizin ihracat hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğimizi görmekteyiz. Ağustos ayında Eskişehir’den yapılan ihracatın 391,9 milyon dolara ulaştığını belirtiyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Üretim ve Finansman Desteği Vurgusu

Kesikbaş, sürdürülebilir dış ticaretin ekonomik istikrar açısından kritik önem taşıdığını vurgulayarak, “İhracattaki başarıyı ithalattaki düşüşle desteklemek büyük önem taşıyor. Ancak bu sürecin devamlılığı için finansman desteğinin sağlanması gerekiyor. Küresel ekonomik daralmaya rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Fakat bu büyümenin üretim sektöründen gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanayi üretiminin yıllık yüzde 4,7 oranında azaldığını göz önünde bulundurduğumuzda, Exim ve reeskont kredilerinde genişleme sağlanması ve ihracat odaklı yatırımların desteklenmesi şart” şeklinde konuştu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi