Eskişehir’den Bulgaristan’a iş birliği çağrısı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’den Bulgaristan’a iş birliği çağrısı!
A
a

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Korkmaz, Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’a katıldı. Etkinlikte konuşan Kesikbaş, Eskişehir ve Bulgaristan arasındaki iş birliği potansiyeline dikkat çekti.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş konuşmasında Türkiye’nin Filibe ve Sofya Büyükelçiliği, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD), Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ), Bulgar İş Adamları Birliği (BIA) ve Plovdiv Belediyesi gibi önemli organizasyonların katkısıyla gerçekleşen forumda, uluslararası ticaret ve sanayide yenilikçi stratejilerin önemine vurgu yaptı.

Eskişehir’den Bulgaristan’a yapılan 30 milyon Euro’luk ihracatın oldukça düşük olduğunu belirten Kesikbaş, “Tarihsel ve kültürel yakınlığımız varken, bu rakamı artırmak zorundayız. Daha çok iş ve sanayi birlikteliğinin zamanı gelmiş durumda,” dedi.

Kesikbaş, Eskişehir’in sanayi, turizm ve eğitim kenti kimliği ile yatırımcılara kapısının açık olduğunu ifade ederek, “Üç üniversitemiz ile entelektüel insan kaynakları açısından ciddi bir güce sahibiz. Ayrıca, Eskişehir nüfusunun önemli bir kısmı Balkan göçmenlerinden oluşuyor. Sanayicilerimizin büyük çoğunluğunun bu coğrafya ile yakın ilişkileri olması, önemli bir avantaj,” diye ekledi.

Eskişehir’in sanayi yapısı hakkında bilgi veren Kesikbaş, “Eskişehir’in ihracatı 4.5 milyar dolar ve havacılıkta 1 milyar dolarlık bir ihracatımız var. Türkiye’nin kamyon çekici üretiminde önde gelen şehirlerinden biriyiz. Beyaz eşya, havacılık, raylı sistemler, tekstil ve makine imalatı gibi sektörlerde önemli bir konumdayız,” diyerek, daha fazla iş birliği fırsatlarına odaklanmanın gerekliliğini vurguladı.

Kesikbaş, “Bu bölge ile neler yapabileceğimizi değerlendirmeliyiz,” diyerek, iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi