Eskişehir'deki bıçaklı saldırıya CHP'den açıklama geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki bıçaklı saldırıya CHP'den açıklama geldi!
A
a

Eskişehir'de yaşanan bıçaklı saldırının ardından CHP'li milletvekilleri, yaralıları ziyaret ederek olayı kınadı. Milletvekilleri, gençlerin bu tür olaylara nasıl alet olduğunu sorgulayarak, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Tepebaşı İlçesi Uluönder Mahallesi’nde 5 kişiyi yaralayan Arda K. Hakkında soruşturma sürerken, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaralı vatandaşları Yunusemre Devlet Hastanesi’nde ziyaret eden Çakırözer ve Süllü “Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Uluönder tramvay durağı yakınında bulunan çay ocağında 18 yaşında ki bir gencin, 5 kişiyi bıçakla yaralaması sonucu olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayda yaralanan vatandaşların Şehir Hastanesi, Yunusemre Devlet Hastanesi ve Osmangazi Tıp Fakültesi’nde tedavilerine devam edilirken CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’de Yunusemre Devlet Hastenesi’nde yaralılara ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Çakırözer, gençlerin bu tür saldırıları yapma noktasına nasıl geldikleriyle ilgili araştırma yapılması gerektiğine vurgu yaparken, Süllü ise son günlerde neredeyse herkesin bıçak taşımasıyla ilgili Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceklerini ifade etti. 

ESKİŞEHİR GÜVENLİ BİR KENT OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Yaşanan hadisenin münferit bir olay olduğunu dile getiren Çakırözer, Eskişehir’in halen güvenli bir kent olduğunun altını çizdi. Çakırözer, “Öncelikle 5 hemşehrimize geçmiş olsun. Gerçekten hepimizi şaşırtan, şok eden bir durumla karşı karşıyayız. Bu saldırganın engellenmesini sağlayan polis arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz. Büyük bir şans eseri oradan geçiyor olması, daha vahim bir duruma ulaşmadan olayın önlenmiş olması çok sevindirici.  Bir diğer nokta ise savcılık şu anda soruşturma yürütüyor ancak hepimizin üzerinde düşünmesi gereken konu, ‘Gençlerimiz nasıl bu noktaya geliyor?’ olmalı. Bu konunun herkes tarafından araştırılması gerekiyor. Bugün burada olan yarın başka bir yerde de olabilir. O yüzden gençlerin özellikle dijital alemde, internette bu tür saldırıları yapma noktasına nasıl geldikleri araştırılmalı. Azmettiriliyor mu? Birileri bir şekilde buna yönlendiriyor mu? Oyunlarla mı bu hale geliyor? Bunların hepsi izi sürülebilir şeyler ancak bu durum Eskişehir'in güvenli kent olma özelliğini değiştirmeyecek. ‘Eskişehir artık güvensiz mi? ‘ diye düşünülmemeli, öyle değil. Münferit bir olaydır. Hepimiz öyle görüyoruz, öyle görmeliyiz.  Şükür ki, can kaybı yaşanmadı. Şehrimize geçmiş olsun diliyorum. İnşallah başka da yaşanmasın diyorum. Emniyet Teşkilatı'nın da üzerine düşen görevi yapacağına inanıyoruz. Tabii ki Eskişehir güvenli bir kent olmaya devam edecektir.  Yunusemre Devlet Hastanesi'nde ki yetkililer gibi diğer hastanelerimizde de vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için titiz bir şekilde mücadele veriyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Bir daha bunlar yaşanmasın şehrimizde, bizim tek söyleyeceğimiz odur. Geçmiş olsun diyoruz” ifadelerini kullandı. 

KESİCİ, DELİCİ ALETLER MÜŞAHEDE ALTINA ALINMALI

Türkiye’nin güvenilir şehirleri arasında yer alan Eskişehir’de böyle bir olay yaşanmasına ilişkin duyduğu üzüntüyü dile getiren Süllü, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti. Süllü, “Son derece elim bir olay, çok üzücü. Bildiğiniz gibi Eskişehir aslında en güvenli şehirler sırasında Türkiye'den tek şehir olarak sürekli sıralamaya giriyor ve dünyanın en güvenli şehirleri arasında yer alıyor. Ama son zamanlarda artan ve güvenliğimizi tehdit eden olaylar son derece üzücü. Dün yaşanan olay da son derece talihsiz bir olay. Genç  kardeşimizin psikolojik rahatsızlıkları olduğu düşünülüyor. Tabii daha netleşen bir konu yok ama öncesindeki ruhsal durumunu gösteren kanıtlar da bunu gösteriyor. 5 hemşehrimizin yaralanmasına son derece üzüldük. Burada Utku Bey'le birlikte 2 vatandaşımızı ziyaret ettik, sağlık durumları iyi. Büyük bir şans eseri atlatmış durumdalar. Biri şah damarından yaralanmış ve çok kan kaybı olmuş. Diğeri karnından yaralanmış. Ama tabii ki Yunus Emre Devlet Hastanemizde derhal müdahale gerçekleştirilmiş. Şu anda durumları son derece iyi. Kendileriyle ziyaret esnasında da konuştuğumuzda bizim aslında insanımızın da güzelliği ortaya çıktı. Şahısla ilgili ‘Genç, cahil’ diyorlar. Bu da insanlarımızın ne kadar iyi olduğunun bir göstergesi. Bir isyan yok, ağızlarından çıkan kötü bir söz yok. Bu son derece sevindirici ama aynı zamanda da ülkenin içinde bulunduğu ruhsal durumu göstermesi açısından son derece tehlikeli bir durum. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını diliyoruz ama Eskişehir'de son dönemde bıçaklanma olayları çok arttı. Biz de Utku Bey'le birlikte Vali Bey'e bu konuda mutlaka bir görüş vermek istiyoruz. Çünkü herkes bıçak taşıyor. Bu konuda mutlaka önlem alınması gerekiyor. Güvenlik güçlerimizin bu konuda duyarlı olup iyi çalışmalar gerçekleştirip, özellikle belki aramalarda silah olarak kullanılan kesici, delici aletleri müşahede altına almaları gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi