Eskişehir'de toplanan imzalar TBMM'ye gönderildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de toplanan imzalar TBMM'ye gönderildi
A
a

Eskişehir’de hayvan hakları savunucuları, TBMM’de görüşülen ve sokak hayvanlarını uyutmayı öngören yasaya karşı seslerini yükseltti.

Sütiş Eskişehir
TBMM’de görüşülen ve sokak hayvanlarını uyutmayı öngören yasanın geri çekilmesi için Eskişehir’de on binlerce imza toplandı. Eskişehir hayvan hakları savunucuları, “Yasa değil cinayet! Öldürme yaşat, yasayı geri çek” derken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir’de hayvan hakları savunucuları can dostlarımızın yanında. On binlerce imza toplandı. Bu imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teslim ediyoruz. TBMM’ye, vicdanlı Milletvekillerine Eskişehir’den çağrımız: öldürmeyin, yaşatın! Kanunu geri çekin, Bakanlık, Belediyeler, sivil toplum, veterinerler, hayvanseverler hep birlikte öldürerek değil, yaşatarak bu sorunu çözelim” dedi. 

ESKİŞEHİR’DEN ON BİNLERCE İMZA: YASAYI GERİ ÇEK!

TBMM’de sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine Genel Kurul’da devam ediliyor. Türkiye’nin dört bir yanında sivil toplum örgütleri, hayvan severler yasanın geri çekilmesi için kampanyalar başlatırken, Eskişehir’de bir araya gelen hayvan hakkı savunucuları da imza kampanyası başlattı.  Eskişehirliler topladığı on binlerce imza ile Meclis’e, Milletvekillerine seslenerek, “Yasa değil, cinayet! Yasayı geri çek” dedi. 

İmza kampanyasına destek veren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, “Eskişehir’de on binlerce imza toplandı. Bu imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teslim ediyoruz. Milletvekillerine Eskişehir’den çağrımız öldürmeyin, yaşatın! Kanunu geri çekin, Bakanlık, Belediyeler, sivil toplum, veterinerler, hayvanseverler hep birlikte öldürerek değil, yaşatarak bu sorunu çözelim” dedi.

“ÖLÜDÜREN YASAYA İZİN VERMEYECEĞİZ, DİRENECEĞİZ!”

TBMM Genel Kurulu’nda teklife karşı milletvekilleri ile direnen Çakırözer, şunları söyledi:

“Sokak hayvanları yasası TBMM’de görüşülüyor. On binlerce Eskişehirli hemşehrimiz başlattıkları imza kampanyası ile bu kanuna hayır diyor. Evet Türkiye’de bir sokak hayvanları meselesi vardır. Ama bu kanun bu sıkıntılara çözüm getirmemektedir. Şu andaki kanun maalesef öldürerek sorunu çözmeyi amaçlayan bir kanun. Oysa biz öldürme yaşat diyoruz. Bu kanun bütün sıkıntıların belediyelerin omuzuna bırakıp, devletin kendi elini çekmesi anlamını taşımaktadır. Oysa yapılması gereken Bakanlığın, Belediyelerin, hayvanseverlerin birlikte konuşarak bir kanun çıkarmasıdır. Mutlaka ama mutlaka işin başı kısırlaştırma olmalı. Ama tüm bunlar yok sayılarak tamamen sokak hayvanlarının yaşamlarını yok etmeyi amaçlayan bir kanun ile karşı karşıyayız! B buna hayır diyoruz, hayır diyeceğiz. Öldüren yasaya izin vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz.”
 
Kaynak : bülten
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi