Eskişehir'de Sosyal Yaşam Merkezi Engelleri Aşıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Sosyal Yaşam Merkezi Engelleri Aşıyor
A
a

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamlarındaki zorlukları, güven duygusu içerisinde aşabilmeleri için faaliyetlerine devam ediyor. Ücretsiz olarak hizmet veren merkezden yararlanan bireyler ve aileleri de Tepebaşı Belediyesi’ne memnuniyetini iletiyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel yetersizliği bulunan bireylerin günlük yaşama adaptasyonlarını artırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.
2009 yılından beri faaliyet gösteren merkez Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak 18-70 yaş arası özel gereksinimli bireylere eğitim veriyor. Merkezden şu anda faydalanan 14 birey bulunurken; öğrenciler matematik, Türkçe, hayat bilgisi gibi dersler ile EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) için de hazırlanıyor. Öz bakım beceri eğitimi ile de bireyler sosyal hayatta ötekileştirilmemeleri için destekleniyor.

Birçok eğitim imkanı sunuluyor

Merkezden yararlanan öğrenciler için uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler arasında günlük yaşam beceri eğitimi, sanat dersleri, resim, taş boyama, kumaş boyama, ahşap boyama, ahşap dağlama, geleneksel ve modern dokuma, mozaik gibi kurslar yer alıyor. Özel bireyler ayrıca atık materyallerden yeni dekoratif ürünler üretmeyi de öğreniyor.
Merkezde ayrıca yaratıcı drama eğitimi de özel bireylerin sevdiği kurslardan biri olarak dikkat çekiyor. Yaratıcı drama eğitimiyle öğrenilen bilgilerin kalıcı olması sağlanıyor. Sosyal Yaşam Merkezi’nden faydalanan özel bireylerin aldıkları eğitimin verimli olabilmesi ve gündelik yaşamlarının kolaylaşması adına öğrencilerin aileleri için de eğitim çalışmaları düzenleniyor. Tamamen ücretsiz olan merkezde eğitim alan özel bireylerin ulaşımları da eğitmen eşliğinde Tepebaşı Belediyesi tarafından karşılanıyor.

“Onlar için ne yapsak azdır”

Kentte engelli bireylere yönelik gerçekleştirilen çalışmaların, ülkeye örnek olmasını temenni eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Türkiye’nin popülasyonuna baktığınızda engellilerimizin oranı yüzde 12-13 civarında. Gençlerimizin evden çıkmaya, sosyalleşmeye, eğitime ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanması onlara öyle iyi hissettiriyor ki; azimle çalışıyorlar ve çok mutlu hissediyorlar. Üstelik kendilerini de çok hızlı geliştiriyorlar ve ailelerimiz de mutlu oluyor. Onlar bizim yüz akımız. Projelerimiz ile özel gençlerimize fırsat sağlarken onların toplum içindeki yerlerini de sağlamlaştırmış oluyoruz. Bizim için ailelerimizin memnuniyeti çok önemli. Onlar için ne yapsak azdır. Özel bireylerimiz için elimizden gelen çalışmaları yapmaya, daha iyisi için çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Merkezden yararlanan bireyler ve aileleri de memnuniyetlerini ifade ederek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor. Vatandaşlar, 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi hakkında bilgi alabiliyor.
 
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi