Eskişehir'de sanat ve doğa buluştu! Sevgi Ormanı oluşturuldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sanat ve doğa buluştu! Sevgi Ormanı oluşturuldu
A
a

Odunpazarı Belediyesi, 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı çerçevesinde anlamlı bir çevre etkinliğine ev sahipliği yaptı. 75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği ile Sevgi Ormanı oluşturuldu.

Sütiş Eskişehir

Odunpazarı Belediyesi, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. 75. Yıl Mahallesi'nde yapılan fidan dikim etkinliğiyle, festivalin bir parçası olarak Sevgi Ormanı oluşturuldu.

Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, "The Voice of the Wood" (Ahşabın Sesi) sloganıyla ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, "Flame of the City" (Şehrin Ateşi) sloganıyla Odunpazarı Meydanı'nda ve Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde düzenlendi. Sanatçılar, festival süresince birbirinden etkileyici eserler ortaya koyarak Eskişehirli sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde, 75. Yıl Mahallesi'nde 2 bin 400 metrekarelik bir alana Sevgi Ormanı kuruldu. Etkinlikte, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şehir dışında olduğu için katılamazken, Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Cahide Tetik, festivale katılan sanatçılar ve birçok Eskişehirli yer aldı.

Etkinlikte konuşan Cahide Tetik, Başkan Kurt’un selamlarını ileterek, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Tetik, “Oluşturduğumuz bu Sevgi Ormanı, sadece çevremize değil, geleceğimize de yapılan bir yatırım. Burada dikilen her bir fidan, sevgi ve umutla büyüyerek hayat bulacak. Bu yılki festivalde sanat ve doğanın birleştiği bu anlamlı etkinlikte, geleceğe bırakacağımız bu mirasın, yıllar sonra şehrimize güzellik katacağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar ellerine kürek alarak fidanları toprağa dikti ve can suyu verdi. Bu etkinlik, doğa ve sanatın birleştiği özel bir anı olarak hafızalara kazındı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi