Eskişehir'de milyonlarca kişiye hizmet etti, şimdi ise çürüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de milyonlarca kişiye hizmet etti, şimdi ise çürüyor!
A
a

Bir zamanlar Eskişehir halkının sağlığı için hizmet veren eski hastane binası, bugünlerde kaderine terk edilmiş bir halde. 1972'den beri hizmet veren bina, deprem riski nedeniyle boşaltılmış olsa da yıkım işlemi için hala bir adım atılmadı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in Huzur Mahallesinde 1972 yılında hizmete açılan ve bugüne kadar milyonlarca kişiye tedavi hizmeti veren eski hastane binası kaderine terk edildi.

5 yıldan beri kullanılmayan binanın yıkımı için gerekli adım atılmadı

2018 faaliyete geçirilen Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki Şehir Hastanesine nakledilen Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi hastane binası adeta dökülüyor. Yerleşim alanlarının arasına sıkışıp kalan yakınına halkın alış veriş ihtiyacını karşıladığı semt pazarının da kurulduğu bölgede atıl durumdaki çok katlı eski hastane binasının ne zaman yıkılacağı ise merak konusu oldu. Aynı alan içerisinde bulunan ve taşındıktan belli bir süre sonra Devlet Hastanesi binası hasarlı ve çökme tehlikesi yaşandığı gerekçesiyle yıkıldı. Yaklaşık 5 yıldan beri kullanılmayan binanın yıkımı için bugüne kadar gerekli adım atılmadı. Halen ayakta olan eski hizmet binasının ne olacağı ise bölge halkı arasında merak konusu oldu.
 
Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi