Eskişehir'de kuksa bardak üretmeye başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kuksa bardak üretmeye başladı
A
a

Eskişehir’de doğaya olan sevgisini ahşap işlemeciliğine dönüştüren Varol Yavuz, evinin bahçesindeki atölyede İskandinav kültüründen ilham alarak kuksa bardak üretmeye başladı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir’de doğaya olan tutkusunu ahşap işlemeciliğine dönüştüren Varol Yavuz, evinin bahçesinde kurduğu atölyede İskandinav kökenli kuksa bardak üretimi yaparak hobisini gelir kapısına dönüştürdü. 52 yaşındaki Yavuz, gençlik yıllarından itibaren doğa yürüyüşleri ve kamp etkinliklerinde bulunarak doğayla iç içe bir yaşam sürmeyi benimsedi. Bu süreçte, ağaç parçalarından çeşitli kamp gereçleri üretme hobisi zamanla bir tutkuya dönüştü.

Yavuz, 8 yıl önce başladığı ahşap oymacılığına farklı bıçak türleri ve işleme aletleri edinerek derinleştirdi. Başlangıçta evinin balkonunda çalışırken, zamanla işleme aletlerinin artmasıyla geniş bir alana ihtiyaç duydu. Evinin bahçesindeki depoyu atölyeye dönüştüren Yavuz, burada kuksa bardaklar ve diğer ahşap ürünleri üretmeye başladı.

İskandinav kültürüne ait kuksa bardakları, Göktürk motifleriyle yeniden yorumlayan Yavuz, ısıya ve sıvıya dayanıklı tek parçadan oyarak ürettiği eserleri internet üzerinden talep edenlere satıyor. Ahşap işlemede kimyasal madde kullanmayan Yavuz, tamamen organik bir tasarım benimsediğini ve huş, kök ceviz, zeytin gibi doğal malzemeleri tercih ettiğini belirtti.

Ahşap işleme sürecinin meşakkatli olduğunu ifade eden Yavuz, şablon veya kalıp kullanmadan, her bir ürünü el emeğiyle şekillendiriyor. Sosyal medyada paylaştığı çalışmaları sayesinde siparişler alarak üretimini sürdüren Yavuz, atölyesinin kendisine huzur verdiğini ve günlük hayatın stresinden uzaklaşmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Ahşap işlemeciliği, onun için sadece bir hobi değil, aynı zamanda yaşamına anlam katan bir tutku haline gelmiş durumda.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi