Eskişehir'de KPSS öğrencileri sınava yine gecikti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de KPSS öğrencileri sınava yine gecikti!
A
a

Eskişehir'de yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim (lise) oturumuna katılmak isteyen birçok aday, geç kaldıkları için sınav salonlarına giremedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim (lise) oturumuna birçok aday geç kaldığı için sınav salonlarına giremedi. Sınavın başlamasına dakikalar kala gelen adaylardan biri, “Sadece 2 dakika geç kaldık” diyerek sınav görevlilerine tepki gösterdi.

KPSS ortaöğretim sınavı için adaylar, sınav salonlarının önünde sabahın erken saatlerinden itibaren hazır bekledi. Yaklaşık 1 milyon 864 bin 867 kişinin başvuruda bulunduğu bu önemli sınavda, adaylar ve aileleri büyük bir heyecan içindeydi. Sınav kapıları saat 10.00’da kapandı ve bazı adaylar son anda koşarak yetişmeye çalıştı, ancak çoğu kişi maalesef geç kaldı. Görevli personel, geç kalan adayları içeri almak için çaba gösterse de, zamanında gelenlerin dışında kalanlar sınav salonuna alınamadı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yapılan sınavda geç kalan adaylardan biri, yalnızca 2 dakika farkla içeri girememenin üzüntüsünü yaşarken, görevlilere tepki gösterdi.

Saat 10.15’te başlayan KPSS ortaöğretim sınavında adaylara genel yetenek ve genel kültür konularında toplam 120 soru yöneltildi. Sınav için verilen toplam süre ise 130 dakika olarak belirlendi. Sınav sonuçlarının ise ilerleyen günlerde ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Girişlerin sona ermesinin ardından, aileler ise sınav sonuçlarını büyük bir merakla bekledi.
Kaynak : İHA
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi