Eskişehir'de kiracıları üzecek haber: 3 katına çıktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kiracıları üzecek haber: 3 katına çıktı!
A
a

Eskişehir'de kiracıların artık kolay kolay ev değiştirmediğini belirten Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, taşınma masraflarının kiracıları yerlerinde kalmaya zorladığını ifade ederek “Böylelikle 3 liralık ev 5 olacaksa 9 lira oluyor. 3 katına çıkıyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, enflasyon ve yüzde 25’lik kira artışı kararının bitmesi ile kira fiyatlarını patlama noktasına getirdiğini belirtti. Çelik, kış aylarında ise kira fiyatlarında düşüş beklediklerini ifade etti.

GERÇEK FİYATLAR ORTAYA ÇIKTI

TÜİK verilerine göre kira giderlerinin en yüksek artış gösteren ikinci harcama kalemi olduğunu söyleyen Çelik,“Maalesef  Türkiye'de ve şehrimizde kira artışları çok fazla arttı. Bunların nedenlerinden birisi biliyorsunuz geçtiğimiz dönemde hükümetimizin aldığı yüzde 25’lik kira artış sınırı kararı vardı, bu kalktı. Kararın kalkmasıyla birlikte ve kiralarda artışlar oldu. 10 yıl bir dükkanda veya bir evde  oturan kiracıyı ev sahipleri direkt çıkartabilmek için dava açma hakları doğdu. Bu da kiraların artmasına hatta adeta patlamasına sebep oldu diyebiliriz. Enflasyonun artmasıyla birlikte kiraların da serbest kalmasıyla birlikte gerçek fiyatlar meydana çıktı. Gerçek fiyatlar derken oturduğunuz apartmanda örnek olarak söylüyorum. 20 bin liraya kiraya veriliyorsa diğer komşunuz da ondan aşağıya vermiyor. Bu gibi nedenler enflasyonun bir türlü durdurulamamasından kaynaklı oldu”ifadelerini kullandı.

KIŞ AYINDA DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ

Kiracıların artık kolay kolay ev değiştirmediklerini belirten Çelik, “1-2 sene önce Eskişehir'de biz çok sık problem yaşıyorduk. Kiracılar artık kolay kolay ev değiştirmek istemiyorlar.Ev değiştirdikleri zaman masraflar artıyor. Evi tuttuğunuzda peşinatınızı, badanasını, boyasını, taşınma masrafını düşündüğünüz zaman 250-300 bin lira bandında buluyor. Ne yapıyor kiracılar bu defa, çıkmayayım oturacağım kiraya razı olayım diyorlar.Böylelikle 3 liralık ev 5 olacaksa 9 lira oluyor. Üç katına çıkıyor.  O yüzden ev sahipleri kiracı bulamıyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu sorunu yaşamıyorduk. Kış aylarında da yakıt problemleri yaşanacak. Kış aylarında kiralarda düşme olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. 
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi