Eskişehir'de internet krizi: Domuz düştü, bağlantı gitti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de internet krizi: Domuz düştü, bağlantı gitti!
A
a

1 haftadan fazla süredir internet kesintisi yaşayan Eskişehir'de Karabayır Bağları Ziraat Caddesi sakinleri duruma isyan etti. Karşılarında bir yetkili dahi bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Böyle bir çağda 1 hafta internetin olmaması çok çağdışı bir şey” diyerek sorunun ivedilikle çözülmesini istedi.

Sütiş Eskişehir
24 Eylül Salı gününden bu yana Eskişehir'de Karagözler Mahallesi Karabayır Bağları Ziraat Caddesi’nde internet kesintisi yaşanıyor. Kesintiyle ilgili yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, bölge sakinleri kesintinin nedenininfiber optik kanalına giren bir domuzdan kaynaklandığını öne sürdü. 1 haftadan fazla süre geçmesine rağmen ilgililerden ne sorunun nedenini, ne de ne zaman çözüleceğini öğrenemeyen vatandaşlar duruma isyan etti.

ÇOCUK OYALAR GİBİ…

Bölge sakinlerinden Tufan Çakır, kesintinin ilk gününden bugüne her gün Türk Telekom’u aradıklarını ancak çözüm bulunamadığını söyledi. Çakır, “TTNET’i arıyorsunuz, çocuk oyalar gibi ‘ertesi gün saat 1’de gelecek, 2’de gelecek, 3’te gelecek…’ Her gün böyle ve hiçbir çözüm olmuyor. Kendilerine zaten ulaşmamız mümkün değil. Buradaki Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nü arıyorum, onlar da hiçbir şekilde cevap vermiyorlar. O telefonlar açılmıyor. El altından bana bir video geldi, videoda da 15’inci durak civarına bir domuzun düştüğü görülüyor. Buraya bir domuz düşmüş ve kablolara zarar vermiş. Ama bunu gizliyorlar. Neden gizlediklerini bilmiyorum” dedi.

KARŞIMIZDA YETKİLİ YOK

Büyük mağduriyet yaşandığını vurgulayan Çakır, “Biz çocuk değiliz, bize makul bir neden söylediklerinde tepki göstermeyeceğiz ama çocuk oyalar gibi bize 1 gün geciktiyse 1 günlük ücretinizi öderiz… Bu ücretle ödenecek bir zarar değil. Ben interneti faal kullanan bir adamım. Evde çalışan kişiler var bu mahallede. Onların durumları daha vahim. Dün Telekom’dan bir mesaj geldi; ayın 4’üne kadar bir şey yapılmayacak diye. Çalışma var mı bilmiyorum. O domuzun düştüğü yere dahi 2 tane kalas koymuşlar öyle duruyor. Böyle mağdur, boynumuz bükük bekliyoruz. Maalesef bir çözüm yok, yetkili de yok karşınızda” ifadelerini kullandı.



ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANDI

İnternetin günümüzün olmazsa olmazlarından olduğunu hatırlatan mahalle sakinlerinden Turgut Atasoy, “Her türlü banka, alışveriş işlerimizi, hele hele ben yürüme engelli biri olarak interneti yoğun kullanan birisiyim. İnternet olmadığı zaman elimiz kolumuz bağlanmış oluyor. Özellikle faturaları zamanında ödediğimiz halde, uzun zamandır internetimizin olmaması bizi hakikatten çok olumsuz etkiledi. Yetkililere site yönetimi defalarca şikayette bulunduğu halde bugüne kadar olumlu bir gelişme olmaması bizleri mağdur etti. Bu mağduriyetimizin giderilmesini dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YAKINLARIMLA GÖRÜŞEMİYORUM

Bir diğer mahalle sakini Zuhal Atasoy ise, “Böyle bir çağda 1 hafta internetin olmaması, mesela benim bir oğlum var Berlin’de, kızım Ankara’da çalışıyor, onlarla haberleşememek hakikatten çok çağdışı bir şey. İnternetin derhal gelmesi lazım. Bu kadar üstünde durduğumuz halde site olarak, hala böyle yavaş davranmaları ve bize bilgi vermemeleri doğru değil” diyerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi