Eskişehir'de hayvan hakları için sesler yükseldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hayvan hakları için sesler yükseldi!
A
a

Eskişehir Bilecik Tabip Odası (EBTO) Başkanı Nazan Aksaray, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine hitap ederek, hayvan katliamlarının önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Bilecik Tabip Odası, “katliam yasası” ya da “kanlı yasa” olarak bilinen ve sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen yasa teklifi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. EBTO Başkanı Nazan Aksaray, yaşatmaya yemin etmiş bir meslek grubu olarak Meclis’teki milletvekillerine yasanın geri çekilmesi çağrısında bulundu. Hayvan katliamlarının sorunu çözmeyeceğini belirten Aksaray, “Hayvanları Koruma Kanunu’nda artık herkesin gayet iyi bildiği görevleri açık olarak yazılan kurumlar, görevlerinin gereklerini yerine getirmediler. Kendi suçlarını kabul edilemez yeni düzenleme ile sokak hayvanlarına atmaya ve onları cezalandırmaya çalışıyorlar. Başarısızlıklarını böylece maskelemeye çalışıyorlar, ancak bizler buna izin vermeyeceğiz.Tüm yetkililere hep birlikte soralım: Hayvanları Koruma Kanunu’nu neden uygulamadınız? Görevlerinizi neden yerine getirmediniz?” diye sordu. 

AKLIN VE BİLİM YOLU SEÇİLMELİ

Bilimsel çalışmaların kısırlaştırmayı en etkili yöntem olarak belirlediğini söyleyen Aksaray, “Bizler meslek örgütü olarak akıl ve bilimin ışığında her canlının yaşam hakkını koruyacak her türlü çözümün parçası olacağımızı buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz. Kendi çıkarlarımızı hayvanların haklarından ve özgürlüğünden önde görerek yaşamı savunmak mümkün değildir. Tüm canlıların ortak ve bir arada yaşayabilmesinin mümkün olduğunu biliyoruz. Yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam edeceğiz. Bu ölüm kalım kararı öncesinde; Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerimize bir kez daha sesleniyoruz: Akıl ve bilimin gösterdiği yolu seçin,  geri dönüşü olmayan hayvan katliamları ile altından kalkılamayacak, çok büyük sorunlar doğuracak bu ölüm fermanı kanun teklifinin geri çekilmesini sağlayın” ifadelerini kullandı. 


 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi