Eskişehir'de Filistinli çocuklar için unutulmaz gün!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Filistinli çocuklar için unutulmaz gün!
A
a

Eskişehir’de, Filistin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Eskişehir Dost Dernekleri Federasyonu, Filistinli çocuklar da dahil olmak üzere kimsesiz ve yetim çocuklar için moral ve motivasyon buluşması düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda kimsesiz çocuklar için moral motivasyon buluşması yapıldı. İstiklal Marşı ve Filistin Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Filistin' de yaşanan insanlık dramı ve yetim çocukların yaşadığı sorunlara değinildi. Bursa, İzmir ve Yalova’dan da katılım sağlayan 250’si çocuk toplam 500 kişinin katıldığı etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Filistin Büyükelçi temsilcisi Husam Serhan, Dost Dernekleri Federasyonu temsilcisi Ayhan Taşçı katılım gösterdi. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FİLİSTİN'Lİ ÇOCUKLARIMIZIN EMRİNDEDİR" 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Filistin'de yaşanan dramın son bulması dileklerinde bulunarak, "Ne yazık ki yine dünyanın seyirci kaldığı bir drama şahitlik ediyoruz. Diliyoruz ki yeryüzünde ki tüm ülkeler bu duruma seyirci kalmasın, Filistin'de yaşanan drama son verecek eylemlerle harekete geçsinler. Filistin'de ki bu zulüm son bulsun ve bu çocuklarımız anneleri ve babalarıyla yaşama şansı bulsunlar. Bu güzel çocuklar için moral bulabilecekleri bu etkinliği düzenleyen herkese de teşekkür ediyorum. Umuyorum ki burada unutulmaz bir anı bırakacaklar. Çocuklarımıza da sevgilerimi sunarak diyorum ki; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi her zaman emirlerinde. Bizim bütün tesislerimizden her zaman ücretsiz yararlanabilirler" diye konuştu. 

“ÇOCUKLARIN ÖLMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ GEREK”

Türkiye'nin Filistin'e destek olması gerektiğine vurgu yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İslam ülkelerine de Filistin politikalarını  gözden geçirme tavsiyesinde bulundu. Kurt, “Öncelikle şunu vurgulamak isterim. Filistin'de yüzyıllardır süren bu soykırımı lanetliyorum. Dünyanın bütün ülkeleri, İslam ülkeleri de siyasetlerini gözden geçirmeleri gerekir. Bu sorun çözülmediyse hepsinin politikası yanlış olduğu için çözülmedi. Bugün Filistin'de yetim kalmış, yaralanmış çocukların Türkiye'de barınanları Eskişehir'deki çocuklarla buluşuyor. Deyim yerindeyse bir empati yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bile kurulmadan 1921'de Atatürk, Çocuk Esirgeme Kurumunu kurmuş. Savaşta yetim kalan çocukları kollamak için bu alandan geçmiş olan bir ülkenin sorumlu bir belediye başkanı olarak, çocukların ölmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerek. Tam bağımsız bir Filistin'i bütün dünyanın kabul etmesi şarttır. Onun için de ilk önce İslam ülkelerinin kabul etmesi şarttır. İslam ülkeleri kabul etmiyorsa, başkalarından bunu beklemek aptallıktır. O nedenle ben İslam ülkelerinin tümüne Filistin politikalarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye'nin de Filistin'e sonuna kadar destek olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi