Eskişehir'de ev ve işyeri arayanlara kötü haber!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ev ve işyeri arayanlara kötü haber!
A
a

Eskişehir'de yaşayanlar, artan kira fiyatlarıyla mücadele ediyor. Kira sınırlamasının kaldırılmasının ardından, ev ve işyeri sahipleri kiralara yüksek oranda zam yapmaya başladı. Özellikle öğrenci velileri, çocukları için uygun fiyatlı ev bulmakta zorlanırken, esnaf da artan giderler nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyor

Sütiş Eskişehir
Konut ve iş yerlerindeki artan kiralara dikkat çeken Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Bundan böyle Eskişehir’de de uygun fiyata ev ve işyeri bulmak zorlaştı” dedi.

Eskişehir’de eğitim görecek öğrencilerin velileri şimdiden ucuz ev aramanın telaşına düştü. Kirada yüzde 25 zam sınırı uygulamasının sona ermesiyle birlikte ikamet ve işyeri kiralarında da büyük artışların yapılaması vatandaşı da esnafı da zor durumda bıraktı. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasın ardında ise yüzde 65.07 olarak öne çıktı.

ZOR DURUMDA BIRAKACAK

İkamet ve ev sahiplerinin kiralara yüksek oranda zam yapmaya başladıklarını belirten Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, özellikle dar gelirli ailelerin şimdiden öğrenim görecek çocuklarının barınabilmeleri için bütçelerine göre ev aramaya başladıklarını söyledi. Eskişehir’e bu yıl gelecek üniversite öğrencilerinin bütçelerine göre ikamet edebileceği ev bulmakta zorlanacağını da hatırlatan Çelik “Artık bundan böyle Eskişehir’de de uygun fiyata ev ve işyeri bulmak zorlaştı. Zam sınırlaması kaldırılınca 2022 yılı öncesi olduğu gibi ikamet ve işyeri sahipleri daha fazla artış yapmaya başladı. Kentteki kira bedeli artışları Temmuz ayı itibarıyla başlatıldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu çıkmayan öğrenciler, daha uygun bulabilmek için şimdiden üyelerimizi aramaya başladı” diye konuştu.

ESNAFI DA SIKINTIYA SOKTU

“Yüksek artışın talep edilmesiyle birlikte birçok işyerinin kapısına kilit vuruldu” diyen Çelik “Kiralar ve işçi maiyetlerini kaldıramayanlar önce dükkanlarını boşaltıyor, arından bulabilir se daha düşük kira talep edilen yer aramaya başladı. Uygulama ve sınırlamanın kaldırılması hem şehre gelecek öğrenciler başta olmak üzere esnafı da sıkıntıya düşmesine sebebiyet verdi” ifadelerini kullandı.
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - ALİ NAKİ ERDOĞAN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi