Eskişehir'de Emek Mahallesi Frig Vadisi'nde keşfe çıktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Emek Mahallesi Frig Vadisi'nde keşfe çıktı!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında Emek Mahalle sakinlerine özel gezi düzenlendi

Sütiş Eskişehir

Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) dolayısıyla, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Emek Mahalle sakinlerini Frig Vadileri’nde bir keşif gezisi düzenledi. “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” etkinliği, bu yılki haftada mahalle halkını doğa ve tarih ile buluşturmayı hedefliyor.

Daha önce Erenköy, Sütlüce, Gündoğdu, Şarhöyük, Gazipaşa Mahallesi ve emeklilerin katıldığı turların ardından, bu kez Emek Mahallesi sakinleri bir araya geldi. 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar yürüyerek bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldular.

Gezi sırasında, Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası ve Platformu gibi önemli yerlerin yanı sıra Kümbet Vadisi’nde bulunan Aslanlı Mabet, Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi ile Seyitgazi Seyir Terası da ziyaret edildi. Eskişehir’in kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı bulan mahalle sakinleri, bu etkinlik için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi