Eskişehir'de büyük protesto: Bakan Tekin'e açık çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de büyük protesto: Bakan Tekin'e açık çağrı!
A
a

Eğitim İş Eskişehir Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okullardaki temizlik ve güvenlik personeli eksiklerini protesto etti. Şube Başkanı Fadime Arslan, İl Mili Eeğitim sisteminin iktidarın yanlış politikaları ve Bakanlığın ihmalkar tutumu nedeniyle alarm verdiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz: Hamaseti bırakıp görevinizi yapın” dedi

Sütiş Eskişehir
Eğitim İş Sendikası üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yerleri süpürerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki temizlik sorununa çözüm üretmemesini protesto etti. Eğitim İş olarak, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için tüm Türkiye’de alanlarda olduklarını söyleyen Arslan, “Aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın yetiştirildiği okullar tam anlamıyla kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle pandemi sürecinde okulların hijyenik olmasının önemi herkesçe kavranmış olmasına rağmen ve okullarımızda artan şiddet olayları koca bir tehlike olarak gözümüzün önünde büyürken Millî Eğitim Bakanlığı bu sorunlar karşısında bugüne dek bir çözüm iradesi göstermemiştir. Bugün ise sorunu daha da beter hale getirmeyi seçmiştir. 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açmıştır. Bu yönetmeliğe göre haftanın 3 günü 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak kişilerle okulların ne güvenliği ne temizliği sağlanabilir, üstelik bu asla kabul edilemeyecek bir emek sömürüsüdür” ifadelerini kullandı. 

BAKAN TEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını hatırlatan Arslan, “Bizzat devleti yönetenlerin herhangi bir iş için asgari ücretin altında bir ücret teklif etmesi utanç vericidir ve hukuksuzdur. Okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyip bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen Bakanlık, artık okulların temizliğinden tamamen elini çekmiştir. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu. 

SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKUL HAKTIR

Okulların pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmeyeceklerinin altını çizen Arslan, “Okula gelirken hangi hastalığı kapacağımızı, kim tarafından şiddete uğrayacağımızı düşünmek istemiyoruz. Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır, bu haktan vazgeçmeyeceğiz. Kendi lükslerini ‘itibardan tasarruf olmaz’ tekerlemesiyle örtmeye çalışanlara, bir ülke için okulların pislik içinde olmasından, 3. sayfa haberlerinin rutin mekanları haline gelmesinden daha büyük bir itibarsızlık olmayacağını hatırlatıyoruz. Eğitim-İş olarak burada, kamuoyu önünde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz: Hamaseti bırakıp görevinizi yapın. Bilin ki bu konunun unutulmamasını sağlayacağız. Sadece yargı alanında değil, her alanda mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi