Eskişehir'de araç kiralama krizi! Kilidi vuracaklar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de araç kiralama krizi! Kilidi vuracaklar
A
a

Eskişehir'de araç kiralama sektörü, son yıllarda önemli bir daralma yaşadı. Yüksek fiyatlar, alım gücündeki düşüş ve artan giderler, sektörü çıkmaz sokağa sürüklüyor. Birçok oto kiralama firması, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de araç kiralama sektörü bu yıl umduğunu bulamadı. İşlerin son yıllarda çok düştüğünü belirten Ünal Ünaldı bazı esnafların kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Eskişehir’de uzun yıllardır araç kiralama sektöründe esnaflık yapan Ünal Ünaldı, sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Ünaldı, oto kiralama işlerinde büyük bir durgunluk yaşandığını ve hem gurbetçi vatandaşlardan hem de yerel halktan bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirtti.

Müşterilerin yüksek fiyatlar nedeniyle tepkili olduğunu ifade eden Ünaldı, "Alım gücü düştüğü için araç kiralamada maddi olarak zorlanıyorlar. Bir memur bile olsa, bir haftalık araç kiralama ve yakıt masrafı maaşının büyük bir kısmını harcamak zorunda kalıyor. 2021 yılında 300 liraya kiraladığımız araçları bugün 2 bin liranın altında bir fiyata kiralamamız mümkün değil. Benim giderlerim de ciddi şekilde arttı; sanayideki ücretler, sigorta ve kasko maliyetleri ortada. Şu an 11 bin lira sigorta, 25 bin lira kasko ücreti ödüyoruz" dedi.

Ünaldı, müşteri yoğunluğunun yaklaşık yüzde 70 oranında azaldığını vurguladı ve bu durumun sektördeki birçok işletmenin kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekti. Ağustos ayının nispeten hareketli geçtiğini ancak genel gidişatın oto kiralama firmaları için zor bir kışın habercisi olduğunu belirtti.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi