Emeklilerin Durumu Tehlikede: "Hükümet Önlem Almalı!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Emeklilerin Durumu Tehlikede: "Hükümet Önlem Almalı!"
A
a

Hükümetin emeklilere yönelik düzenlemelerini eleştiren Emekliler Derneği Başkanı Muhsin Dilbaz, kesintilerin vicdanla bağdaşmadığını söyledi. Dilbaz, “Emekliden kesinti yapmak hangi vicdana sığıyor, bunu bilemiyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Emekliler Derneği Başkanı Muhsin Dilbaz, ES TV’ye özel açıklamalarda bulunarak, hükümetin genel sağlık sigortası kapsamında çalışan emeklilerden kesinti düzenlemesini sert bir dille eleştirdi. Dilbaz, bu uygulamaların emeklilerin hayatını daha da zorlaştırdığını vurguladı.

EMEKLİ KEYFİNDEN ÇALIŞMIYOR

Hükümetin emeklilere yönelik düzenlemelerini eleştirerek, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dilbaz, “Hükümetten bizi mutlu etmeyen çeşitli açıklama geliyor. En son Cumhurbaşkanı Yardımcısı, emekliler üzerinde yeni çalışmalar yaptıklarını ve 16 milyon emeklinin sürdürülemez olduğunu söylemişti. 16 milyon insan sürdürülemez demek nedir? Emekliler üzerinde yapılacak her türlü düzenlemenin bizim canımızı acıtacağını biliyoruz. Getirilmeye çalışılan düzenleme, çalışan emeklilerin üzerinden genel sağlık sigortası primi kesmek. Bu insanlar zaten çalıştıkları dönemlerde genel sağlık sigortasını ödeyen insanlar. Bugün emekli çalışıyorsa, keyfinden çalışmıyor. Siz yeterli ücret vermediğiniz için emekliler çalışmak zorunda kalıyorlar. Bir de bunun üzerinden hala emekliden kesinti yapmak hangi vicdana sığıyor, bunu bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

NASIL SÜRDÜRECEKSİNİZ

Hükümetin tedbir almak yerine emeklilerin durumunu daha da kötüleştirdiğini savunan Dilbaz, "Tedbir alacak olan hükümetin kendisidir. Bugün devletin bütün kaynaklarını yok ederek çalışma hayatını bozan hükümetin kendisidir. Ocak ayından sonra daha çok kesinti yapacakları için belki 1-2 milyon emekli daha sisteme katılacak. 18-19 milyon emekli olunca nasıl sürdüreceksiniz bu işi? Hükümetin ekonomi politikaları işlemediği için sürekli emekliler üzerinde oynamaya çalışıyorlar. Gündem değiştiriyorlar ama hep bizim canımızı yakıyorlar” ifadelerini kullandı.

ASLA GÜVENMİYORUZ

Dilbaz, banka promosyonlarının yetersizliğine ve hükümetin bu konuda atması gereken adımlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Banka promosyonlarına biz asla güvenmiyoruz. Çünkü banka kar etmediği bir şeyi asla uygulamaz. En azından 3 maaş tutarında bir promosyon yapabilirlerdi. 12.500 lira alan insana hiç promosyon vermek istemiyorlar. Hükümetin yayınladığı bir genelge vardı; 12 bin liradan fazla promosyon vermeyin diye. Hükümet böyle bir genelge yayınlarsa, bankanın zaten işine gelir. Promosyon verecekseniz, bunu bir yasaya bağlamanız lazım. Yapacakları geçici artışlarla emekliye bir şey sağlayamazsınız. 1000 lira artırsanız ne olur? Bugün 1000 liraya bir şey alınmıyor. Her şey ateş pahası. Sistem çökmüş. Emekliyi böyle mutlu edemezsiniz.”
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi