Eğitim İş'ten tepki: MEB’in yeni atama kararı öğretmenleri şok etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eğitim İş'ten tepki: MEB’in yeni atama kararı öğretmenleri şok etti
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müjde olarak paylaşılan öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği yeniden başvuru işleminde ‘il sınırı’ detayı dikkat çekti. Eşlerin farklı ilçelerde çalışmasının aile bütünlüğüne zarar vereceğini söyleyen Eğitim iş Şube Başkanı Fadime Arslan, “Öğretmenler başka bir mağduriyetin içine sokuluyor. Öğretmenlere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar” dedi.

Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mazerete bağlı yer değiştirme yeniden başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mazerete bağlı yer değişikliğinde tercih ettiği eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlerimizin 22-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden atama başvuruları alınacak ve 26 Ağustos 2024 tarihinde atamaları gerçekleşecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim İş Şube Başkanı Fadime Arslan, aile bütünlüğünün bozulması gerekçesi ile sendikaların yaptığı itirazlar sonucunda bu kararın alındığını söyledi. Arslan, “Bunun sevindirici bir haber gibi gözükmesine rağmen başvuru için ekranı açan öğretmenler şok yaşadı. Ekranda, ‘Mazeretimin bulunduğu yere atamamın yapılmaması halinde ilgili valilikçe il sınırları içerisinde alanımda boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarından herhangi birisine ilgili mevzuat doğrultusunda atamamın yapılmasına ilişkin işbu metni okudum ve bilgi sahibi oldum’ ibaresinden başka bir seçenek yok. Bu demektir ki, bu seçeneği kabul eden bir öğretmene Günyüzü de Han da çıkabilir. Bu durumda aile bütünlüğü sağlanmış mı oluyor? Bu seçeneğe ‘evet’ diyen öğretmenler başka bir mağduriyetin içine sokuluyor. Öğretmenlere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Belirsizlikten daha çok korkan aileler çareyi çocukları ikiye bölüp anne bir yerde baba bir yerde çalışmakta buluyor. Bu durum aileleri psikolojik, ekonomik, maddi, manevi yönden zora sokmaktadır. Eğitim İş olarak Bakanlığı uyarıyoruz. Yaptığınız aile bütünlüğünü sağlamak değil, yeni mağduriyetler yaratmaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi