Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz!
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlattığı 24 saat süren Eğitim Maratonu sona erdi. Maratonun sonuçları ile ilgili açıklamada bulunan İl Başkanı Talat Yalaz, iktidarın 22 yılda eğitimde büyük tahribata yol açtığını belirterek, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
CHP tarafından, eğitime dair konular ve önerilerin konuşulduğu 24 saatlik "Eğitim Maratonu" toplantısı tamamlandı. Toplantıdan çıkan sonuç ve verileri paylaşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmeye, 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR GÖRMEZDEN GELİYOR

Eğitim alanında uluslararası ölçme değerlendirme sonuçlarına göre 2002 öncesine göre geriye gidildiğinin altını çizen Yalaz, “2022 PISA araştırmasında Türkiye matematikte 39, fende 34, okumada 36’ncı sırada yer almıştır. Eğitim yatırımlarına ayrılan bütçe her geçen yıl düşürülmüştür. Bunun karşılığında iktidar, ÇEDES projesiyle çocuklarımıza camide bowling oynatma, maket mezarlarda ağıt yaktırma gibi pedagojik olmayan işler yaptırmaktadır. İktidar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi çağdışı ve laiklik karşıtı uygulamalar ile uğraşmakta, gerçek sorun ve sıkıntıları görmezden gelmektedir” şeklinde konuştu.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM HAKTIR

Atanamamış öğretmen sayısının 1 milyona yükselmesi, mülakatların kaldırılmaması, üniversitelerdeki KHK uygulamaları, MESEM’ler, öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasının iptal edilmesi, gibi birçok konuyu iktidarın görmezden geldiğini belirten Yalaz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim mücadelemiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz. Laik, bilimsel, nitelikli, demokratik, kapsayıcı ve kamusal eğitim haktır” dedi.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi